Nejkrásnější místa v Evropě: Kam se musíte vydat alespoň jednou za život

Za návštěvu stojí určitě i tulipánové lány v Nizozemí
  |   zajímavost

Pokud ještě stále nevíte, kam vyrazit na dovolenou, nezoufejte, máme pro vás hned několik tipů. K tomu, abyste zažili pohádkově krásný výlet, rozhodně nemusíte opouštět náš kontinent. V Evropě je hned několik míst, ze kterých se vám zatají dech.

V Eropě najdete nejen nádherné pláže, ale i dramatické útesy, hory s téměř až neuvěřitelným výhledem a další místa, která zkrátka musíte vidět na vlastní oči. O nápady na dovolenou v okolních zemích tedy rozhodně není nouze, nastává ale opačný problém, co vybrat?

Z nespočtu krásných míst ale přece jen některá vyčnívají více než jiná.

Azory, Portugalsko

Jde o nádherné portugalské souostroví, kde najdete téměř vše, na co si vzpomenete. Nechybí tu totiž strmé útesy, vodopády, ani poklidná údolí. Navíc jim kralují nádherné hortenzie, které dokonale doplňují tamní pohádkovou scenérii. Velkým lákadlem jsou ale i vyjížďky lodí v okolí ostrovů, často je totiž doprovází skupinky delfínů.

Růžové jezero v Las Salinas de Torrevieja, Španělsko

Voda v tomto růžovém jezeru obsahuje velké množství soli, dokáže tedy skvěle nadnášet a zároveň i pečovat o naši pokožku. Nejen, že vám toho místo poskytne téměř až neuvěřitelný pohled díky jeho růžovému zbarvení, ale také poslouží jako přírodní lázně. Navíc je během období rozmnožování domovem tisíců plameňáků.

Capri, Itálie

Capri patří mezi ty nejkrásnější italské ostrovy. Čekají vás tu dramatické útesy s výhledem na azurové vlny na otevřeném moři a neuvěřitelné množství aromatických květin. Můžete tu najít ale i starý maják Punta Carena nebo i zachovalé fresky a nádherné zahrady v prostoru zmodernizovaného kláštera.

Hillegom, Nizozemsko

Pokud jste již někdy viděli ikonické obrázky tulipánových lánů v Nizozemsku, je tu velká šance, že se nacházely právě ve městě Hillegom. Toto město je totiž tulipány přímo zaplavené, zároveň tu ale máte šanci si pohled na květiny v klidu vychutnat. Do Hillegomu totiž neproudí tolik turistů jako do oblíbenějších zahrad Keukenhof.

Solnohradsko, Rakousko

Tato starobylá vesnice v Rakousku každý rok okouzluje tisíce turistů, kteří si připadají, jako by se vrátili zpět v čase. Dokonce je zapsaná i na seznamu světového dědictví UNESCO. V Solnohradsku najdete mimo jiné o nejstarší schodiště v Evropě, které je staré zhruba 3000 let, starověký solný důl a nádhernou přírodu.

Zdroj: Condé Nast Traveler

KAM DÁL: Pozor na láhve s vodou v rozpáleném autě. Hazardujete se zdravím.

Klíčová slova: