Štěně není hračka. Víte, na co si dát pozor, abyste pejskovi neubližovali?

Pokud se s vámi chce chovatel sejít na jiném místě, než kde je jeho chovná stanice, tak berte nohy na ramena
 

Většina z nás už se nového přírůstku do rodiny nemůže dočkat a často tak zapomeneme na několik zásadních věcí. Výběr štěněte by se rozhodně neměl uspěchat, přeci jen s vámi bude další desetiletí. Ujistěte se, že vám přinese více radosti než starostí.

Předtím, než nějaké štěně koupíte, je nezbytně nutné si ověřit hned několik informací. Ke koupi domácího mazlíčka je nutné přistupovat jako k výběru auta, které byste si taky bez podrobného průzkumu trhu a kvality nekoupili.

Platí tu zkrátka to, že čím více času a úsilí dáte do zjištění si veškerých podrobností teď, tím méně starostí vás čeká v budoucnu. Můžete začít třeba tím, že si ověříte chovnou stanici, ze které chcete štěně pořídit.

Nebojte se klást otázky

Chovatel tu není jen od toho, aby vám psa prodal, správně by vám měl také poradit s tím, co bude pes potřebovat, jak se o něj starat, na jaké krmivo je zvyklý, podělit se s vámi o své tipy a triky s výchovou a tak dále.

Varovným signálem je, pokud se s vámi chce sejít na jiném místě, než je jeho chovná stanice, a celou záležitost se snaží co nejvíce uspěchat. V tom případě může dané stěňátko pocházet z tzv. množírny a mimo jiné mít i celou řadu zdravotních problémů.

Poznejte jeho rodinu

Ideální také je udělat si čas na to, abyste se na štěňátko jeli podívat ještě před koupí a viděli, jak s vámi integruje. Je hravé? Bojí se?

Také není od věci se podívat na jeho rodinu a zeptat se na zdravotní stav rodičů a sourozenců. To je skvělý indikátor toho, jak na tom v budoucnu bude váš čtyřnohý kamarád ze zdravotního hlediska.

Zdroj: Dog Trust

KAM DÁL: Muž adoptoval psa z útulku, ten se ale u něj doma bál usnout. Důvody nového majitele dohnaly k slzám.

Klíčová slova: