Štípance od komára: Jak se jich zbavit co nejrychleji

S nepříjemným svěděním vám mohou pomoci i obyčejné ovesné vločky
  |   zajímavost

Léto je hlavní sezonou nejenom koupání, ale i hmyzu a s ním spojených nepříjemností. Mezi tyto problémy patří mimo jiné i štípance, které otékají, svědí a zkrátka nám kazí pobyt na zahradě i u vody. Existují ale jednoduché tipy a triky, jak se jich zbavit téměř okamžitě! Které to jsou?

Hlavní sezona štípanců je tu. Jen málokdo se odvažuje vyrazit do přírody neozbrojen sprejem proti hmyzu, často ale ani tato strategie zkrátka nestačí. Někdy vás dotěrný hmyz poštípe i přes veškerou snahu se chránit.

Naštěstí ale existují způsoby, jak se zbavit svědění a otékání, které dělají hmyzí štípance tak nepříjemnými. Ještě lepší je jim rovnou předcházet. Možná vás repelent a další způsoby ochrany před hmyzem neochrání úplně, je ale pravděpodobné, že nepříjemné útoky hmyzu zredukují na minimum.

„Pokud vyrážíte k vodě, do vysoké trávy nebo do lesa, je ideální vzít si na sebe oblečení s dlouhými rukávy a nohavicemi, “ sdělila pro Express praktická lékařka Rhianna McClymont.

Expertka dále doporučila použití repelentu domácí výroby, který se skládá pouze z několika kapek esenciálních olejů nakapaných ve vodě. Směs poté můžete přelít do lahve se sprejovým uzávěrem a použít jako běžný repelent. Použít můžete eukalyptový esenciální olej, esenciální olej citron a další.

Jak komáří štípance rychle vyléčit

Podle lékařky by na menší štípance měl stačit pouze studený obklad nebo například mražený hrášek obalený v utěrce a přiložený na postižené místo. V případě, že štípanec vyvolá silnou alergickou reakci, může být nutné použít krémy s obsahem hydrokortizonů a antihistaminika.

Existují ale i domácí recepty, jak se zbavit svědění i bolesti. Na místo stači přiložit med, který okamžitě redukuje zánět, zklidňující směs ovesných vloček a vody nebo list aloe vera, který pomůže s celkovým hojením.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak se zbavit nafouklého břicha: Pomůže jeden jednoduchý tip.

Klíčová slova: