Polévka na posílení imunity? Tady je recept, navíc skvěle chutná

Svoji imunitu pomocí této polévky posílíte díky zázvoru, chilli, česneku a dalších ingrediencí
  |   zajímavost

Většina z nás už někdy zažila chřipku i nachlazení. Není to nic příjemného a jediné, co v tu chvíli chceme, je se nemoci zbavit. S tím vám může pomoci tato jednoduchá polévka na thajský způsob. Nepomáhá ale pouze s léčbou, ale i s prevencí.

Z nemocí, jako jsou nachlazení a chřipka, je zkrátka potřeba se vyležet. Existuje ale řada věcí, které nám mohou pomoci ozdravný proces uspíšit a zmírnit nepříjemné příznaky, jsou jimi mimo jiné i různé druhy doplňků stravy, čajů, ale i polévek.

Jednou z nich je chutná thajská polévka, která je přímo nabitá ingrediencemi, které nám pomohou posílit naši imunitu.

Ačkoliv je thajské jídlo často velmi kořeněné a pálivé, není třeba se obávat. Výhodou toho, že si tuto polévku můžete lehce připravit doma, je, že si ji můžete ochutit dle libosti. Doporučujeme ale chilli a další chuťově výrazné ingredience, které do ní patří, zcela nevynechávat, má totiž celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví.

O zdravotních benefitech chilli papriček se dočtete zde.

Stejná rada lze aplikovat na množství zázvoru a česneku v polévce. Podle výzkumů totiž tyto ingredience patří mezi ty, které vám svým složením s nemocí a imunitou pomohou nejvíce.

Česnek funguje jako přírodní antiseptikum, odstraňuje záněty, bakterie a plísně v těle, jak dokazují studie. Díky svému vysokému obsahu zeleniny a vitamínů v ní obsažených vás tato polévka i dostatečně posilní, aby vaše tělo mělo energii potřebnou k co nejrychlejšímu přemožení chřipky či nachlazení.

Potřebujete:

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 1 batát
  • 1 menší kousek čerstvého zázvoru (dle chuti)
  • 1 stonek citronové trávy
  • 1 čerstvá čili paprička
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 polévková
  • čili pasta (dle chuti)
  • 100 ml kokosového mléka
  • 1 celá brokolice
  • 80 g špenátu
  • 1 limetka nebo citrón
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Nakrájejte oloupanou batátu na zhruba centimetrové kusy a dejte ji vařit do vroucí vody zhruba na 10 minut.
  2. Nakrájejte cibuli a česnek na menší kousky, nastrouhejte oloupaný kousek zázvoru a vše osmažte na pánvi po dobu zhruba 4 minut.
  3. Odstraňte prostředek ze stonku citronové trávy a přidejte ji do vařící se vody ke kouskům batáty.
  4. Poté směs, kterou jste smažili na pánvi, propasírujte přes sítko (pokud vám v polévce nevadí kousky, nemusite) a přidejte čili pastu, kečup, kokosové mléko, čili papričku a přecezěnou batátu a citronovou či limetkovou šťávu podle chuti.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Jste unavení, bolí vás hlava a máte zažívací potíže? Na vině může být běžná složka potravin.


Životní styl

Zdraví

Hobby