Zubařka prozradila nejčastější chybu při čištění zubů

Po čištění zubů by měla pasta na zuby na chrupu zůstat, radí lékařka
  |   zajímavost

Většina z nás si po vyčištění zubů pastou ústa vypláchne, to je ale podle lékařky velká chyba. Svým tipem pro zdravý chrup šokovala desetitisíce lidí na sociálních sítích. Zdál se jim zkrátka až příliš zvláštní.

Zubařka Anna Peterson odhalila, co dělá většina z nás při čištění zubů špatně a jak to lehce napravit. Video, ve kterém svůj tip na dentální hygienu vysvětlila, sdílela na sociální síti. Příspěvkem odstartovala vášnivou debatu.

Po čištění chrupu pastou na zuby většina z nás vyplivne zbytek pasty do umyvadla, poté si nabereme vodu z kohoutku do ruky či skleničky a ústa vypláchneme. To je ale podle expertky špatný postup.

Pasta by totiž podle lékařky měla na zubech zůstat. Můžeme tedy vyplivnout zbytek pasty, ale vyplachovat ústa bychom údajně rozhodně neměli.

Uživatelé na sociálních sítích ale odmítali šokující radě uvěřit. „Cože? Vždyť to dělají všichni,“ konstatoval jeden z nich.

„Dělá to někdo z vás?“ ptal se zvídavě další.

Pod příspěvkem se nakonec objevilo obrovské množství reakcí a dotazů. Zubařka tak na všechny odpověděla hromadně tak, že natočila video, kde ukázala, jak přesně má správné čištění zubů vypadat.

„Jen stačí takhle vyplivnout zbylou pastu, ale už nevyplachovat,“ vysvětlila znovu.

„Když si ústa nevypláchnu, tak se mi na dásních objeví afty,“ napsala jedna ze sledujících.

„Všichni zubaři mi celý můj život říkali, že si mám po vyčištění zubů vyplachovat,“ ohradil se další.

Nekonec se všichni shodli na tom, že nejlepší bude prozkoumat příbalovou informaci u pasty, kterou běžně používají, a postupovat podle doporučení v letáčku.

 

@annapetersondental Reply to @ktiburcio A HARD HABIT TO BREAK  #fyp #HowDoYouHUGO #dentaladvice #toothdecay #oralhealth #learnontiktok ♬ Darling - Trees and Lucy

 

 

KAM DÁL: Doktor vysvětlil snadnou 10-3-2-1 metodu na lepší spánek.

Klíčová slova: