Chystáte se na letiště? Dejte si tak hodinku na cestu navíc

Kdo to zase vymyslel?
 

Tohle zase někdo vymýšlel hlavou. Praha je kvůli uzavírkám na pokraji kolapsu. Pokud chcete projet centrem města, je to o nervy a musíte počítat s velkou časovou ztrátou. To samé vás teď čeká, pokud se chystáte na Letiště Václava Havla. 

Ať už máte před sebou dovolenou, služební cestu nebo třeba pojedete vyzvednou známé, dostat se na letiště nebude žádná procházka růžovou zahradou. Až do 30. listopadu je totiž zúžen provoz na kladenské dálnici ve směru z Prahy, konkrétně jde o Lipskou ulici.

To však není všechno! Zároveň je částečně uzavřena i Aviatická, tedy silnice od sjezdu na komunikaci k oběma terminálům. Nikdo se nejspíš příliš nezabýval tím, co se v případě obou uzavírek najednou stane. Na Lipské ulici se tak ve špičkách tvoří i hodinové kolony aut. Zoufalí řidiči nemají šanci uniknout.

Podle Magistrátu hlavního města Prahy se nic jiného dělat nedalo, protože se buduje okružní křižovatka. Opak je však pravdou. Pokud by se práce vyřešily nejprve v jednom úseku a pak se přešlo na druhý, doprava by kolabovala mnohem méně, možná dokonce vůbec.

Takže jestli máte na letiště namířeno, dejte si minimálně hodinu k dobru. Jediné, co se v takovém případě může stát, je, že budete na odletové hale o chvíli dřív. Museli byste však mít hodně velkou kliku.