Pražský okruh kolabuje! V Praze je dopravní kalamita, stojí se i kolem Jesenice a Vestce

Hlavní město opět stojí
 

Je to už stará známá písnička. Kdo se chce v hlavním městě dostat ráno do práce, musí vyjet s předstihem. Dnešek je však v tomto ohledu ještě šílenější! Pražský okruh kolabuje od rána. Mohla za to uzavírka pruhu v lochkovském tunelu, nehoda u Modletic i odpolední srážka kamionů.  

 

Pondělní ráno bylo pro řidiče v Praze noční můrou, která bohužel stále pokračuje. Přesto, že už měli dávno zařezávat v práci, někteří stáli v koloně. Hlavní město se opět stalo obřím parkovištěm, což je v posledních dnech a týdnech stále častější obrázek. Komunikace bohužel absolutně nezvládají nápor aut. 

V největším českém městě bohužel stačí málo, aby následoval celoplošný kolaps. Před pár dny hořel kamion v lochkovském tunelu, následky jsou cítit ještě dnes. V tunelu se totiž pořád jezdí pouze jedním pruhem, což samo o sobě znamená zdržení zhruba čtvrt hodiny. A když se ještě přidá nehoda, neštěstí je na světě. 

Momentálně se tak stojí nejen v okolí zmíněného tunelu, ale kvůli karambolu u Modletic si postojíte také u Jesenice nebo Vestce. Celá tato oblast byla ráno prakticky neprůjezdá, počítat se muselo se zdržením až 45 minut. "Modleme se, ať něco nehoří i někde jinde. Tohle se vážně nedá, lepší zůstat doma a hodit se marod," má jasno Patrik Kolář, který kvůli zácpě dorazil do práce o hodinu a čtvrt později. 

On i další však zřejmě budou mít potíže i při cestě domů. Pražský okruh je totiž stále neprůjezdný. Sotva se podařilo odklidit jednu nehodu, stala se další, ještě vážnější. Na okruhu směrem na Plzeň se totiž srazily dva kamiony, řidiče jednoho z nich museli dokonce vystřihávat. Na místě zasahují záchranáři i hasiči, kolony se táhnou několik kilometrů.

Komunikace je zcela uzavřena, Praha trpí pod náporem aut. "Kvůli dopravní nehodě jsme museli silnici v tomto místě zcela uzavřít. S ohledem na rozsáhlost nehody a únik provozních kapalin uzavírka může trvat ještě několik hodin. Zejména kvůli odstranění následků střetu a úklidu komunikace," potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

I když už si řidiči v Praze zvykli, že si musejí dávat rezervu, pondělí zaskočilo i jinak otrlé jedince. Navíc to nevypadá, že by se v dohledné době něco změnilo. Bude tak stačit ťuknutí prakticky na jakémkoli hlavním tahu a město se bude potýkat s velkými problémy.