Předjížděl a nezvládl to. Auto na střeše a zraněná spolujezdkyně

Ke zraněnému batoleti vyrazil vrtulník
 

Vážná autonehoda na kluzké silnici se stala mezi Mochovem a Čelákovicemi. Řidič nezvládl řízení a otočil auto na střechu. Spolujezdkyně zůstala těžce zraněná. Musel pro ni letět vrtulník.

Dnes, 14. ledna na silnici 245 u Mochova se stala vážná autonehoda. "Při předjíždění řidič nezvládl řízení a auto se dostalo do smyku, přes střechu se otočilo na střechu," popsal průběh nehody Pavel Truxa, tiskový mluvčí policie. Během přetáčení z vozu vypadla spolujezdyně, která utrpěla závažné poranění hlavy.

"Lékař, který zasahoval měl u spolujezdkyně podezření i na vnitřní poranění břicha. Proto musela být v rámci intenzivní přednemocniční péče připojena k umělé plicní ventilaci. Pak byla transportována do Ústřední vojenské nemocnice,“ popsala mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Pokud jde o řidiče, ten zraněn nebyl, ale přesto ho snitka převezla k důkladnějšímu vyšetření do vinohradské nemocnice. Policie dále vyšetřuje další okolnosti nehody. Silnice byla uzavřena několik hodin. U řidiče byl dechovou zkouškou vyloučen alkohol.

Klíčová slova: