Tragická nehoda na D10: Náraz do stromu, požár a smrt

Auto zůstalo zaklíněné mezi stromy.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Tragická nehoda se stala na dálnici D10. Řidič narazil do stromu ve směru své jízdy, po nárazu následoval požár. Přestože hasiči i záchranka byli na místě velmi rychle, řidiči už nemohli pomoci. Byl na místě mrtev.

Tragická nehoda se stala 16. ledna na 23. kilometru dálnice D10 ve směru na Liberec, krátce po osmé hodině ranní. 

"Řidič suzuki jel z Prahy do Turnova a u obce Předměřice nad Jizerou sjel z cesty a narazil do stromu," potvrdila tisková mluvčí policie Lucie Nováková. Na místo okamžitě vyrazili hasiči, záchranka i policie. Než dorazili hasiči, plameny už zachvátily celé auto, a to i přes snahu řidičů, kteří zastavovali kolem nehody a snažili se hasit požár hasícími přístroji ze svých aut. Přesto hasičům trvalo ještě dvacet minut, než se podařilo auto uhasit úplně.

"Uvnitř auta byl jen řidič, který byl mrtvý. V autě byl zaklíněn, proto bylo nutné použít k vyproštění jeho těla hydraulické nářadí. Pro tělo si přijela pohřební služba a hasiči zatím vyprostili vozidlo," uvedl tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčik. "Dálnice D10 byla několik hodin neprůjezdná, otevřela se až po půl 12," vysvětlila dopravní situaci na místě nehody Lucie Nováková. Přesné příčiny nehody jsou zatím v policejním šetření.