Farmářské trhy ve Středočeském kraji, kde najdete ty nejlepší?

Je libo dobré masíčko?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Ještě pár posledních týdnů si můžete užít tradiční české farmářské trhy. Na zimu bývají totiž uzavřené. Kam se ještě vydat? A které jsou nejlepší v kraji? 

Černošice

Pestrý sortiment od zeleniny, květin, ovoce, sazenic přes uzeniny, pečivo a mléčné výrobky po mošty, vína, maso a jiné dobroty od českých farmářů a výrobců. Trhy najdete na parkovišti blízko u ClubKina, a to až skoro do konce října - 24. 9., 8. 10., 22. 10.

Dobřichovice

Trhy se konají na prostranství u řeky Berounky pod dobřichovickým zámkem. Pořádá je město Dobřichovice.

Trh nabízí sezonní produkty z regionu i zahraniční  speciality, výpěstky ekologicky šetrného hospodaření a výrobky dle tradičních receptur. 

Přijďte si nakoupit sazeničky, bylinky, koření, ryby nebo olej, marmeládu či pečený čaj, ochutnat koláče, klobásy, sýry, dát si dobrou kávu či víno – tady se na vás těší každou lichou sobotu u zámku pod lípou. Termíny trhů 2016 začaly 14. května a pokračují každou lichou sobotu až do 5. října.

Věděli jste, že ti, kteří nechtějí na trhy osobně, mohou využít třeba dovoz? Potraviny od farmářů až do domu?

Pojizerské a Polabské farmářské trhy

Farmářské trhy umožňují nakoupit výrobky a výpěstky, které při cestě na stůl nebyly přepravovány tisíce kilometrů, ale vyrostly či byly vyprodukovány v naší zemi, co nejblíže místu, kde žijete.

Sezonní ovoce a zelenina na trhu nabízená byla obvykle ještě předcházející den na poli nebo na stromě.

Pěstitelé, chovatelé a prvovýrobci prodávající na těchto farmářských trzích nabízí kvalitní české a čerstvé potraviny.

Vaším výběrem potravin s dohledatelným původem podporujete české pěstitele, chovatele, prvovýrobce a šetříte životní prostředí. 

Za odměnu si můžete být jisti, že dostáváte skutečně kvalitní a čerstvé potraviny. Trhy vám zároveň umožňují prodat své přebytky za zahrádek či hospodářství.

Farmářské trhy v Mladé Boleslavi probíhají každý pátek v čase 7.30-13 hodin na Staroměstském náměstí a jsou organizovány pod záštitou města Mladá Boleslav. 

Mladoboleslavské trhy jsou specifické svou velmi širokou nabídkou čerstvé zeleniny a ovoce, většinou prodávané přímo pěstiteli. Můžete se zde setkat s odrůdami, které běžně nenajdete na pultech obchodů. Na každém trhu je kolem třiceti prodejců a kromě ovoce a zeleniny jsou zde mléčné výrobky, pečivo, uzeniny, masné výrobky, med, koření, rukodělné výrobky a další.

Nepravidelně zde najdete uzené a čerstvé ryby, marmelády, čatný, mošty a jiné lahůdky.

Farmářské trhy na Masarykově náměstí v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi

jsou každou středu v čase 7-14 hodin (někteří prodejci zůstávají do 16) a v sobotu v čase 7.30-12 hod.

Široká nabídka čerstvého masa, uzenin, mléčných výrobků, ryb a rybích výrobků, pečiva, zeleniny, ovoce, sirupů a šťáv, sušené zeleniny a ovoce, knedlíků, medu, vína, koření, rukodělných výrobků naláká nejednoho zákazníka.

Přímo na trhu si můžete pochutnat na grilovaných kuřatech, vepřovém kolínku anebo si dát šálek lahodné kávy.