Zaškolák, kroužek, na který vám děti odvezou

Co všechno nabízí Záškolák?
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Nová možnost pro děti! Báječné kroužky nabízí Centrum volného času v Měšicích. Vaše dítě navíc odveze i "doručí" zpátky domů.

S novým školním rokem přibyly rodičům kromě starostí s nákupem školních pomůcek také starosti, na jaké zájmové kroužky dítě přihlásit a jak tam dítě dopravovat. Tuto otázku řeší hodně rodičů v menších obcích, kde v některých případech není škola ani nabídka volnočasových aktivit. V obci Měšice, kde sice nemají školu, ale mají Centrum volného času, vyřešili problém s kroužky pro školní děti už v loňském roce – v centru vymysleli Klub Zaškolák.

Nyní již Záškoláka nepřehlédnete

A se začátkem nového školního roku úspěšně pokračují. Od úterý 20. září, kdy jsou ukázkové hodiny zdarma pro nové zájemce, budou děti z nejbližších základních škol, tj. ze ZŠ Líbeznice a ZŠ Hovorčovice, vozit na kroužky Klubu Zaškolák klubovým autobusem. Myšlenka je jasná: umožnit dětem, které se samy z jedné vesnice do druhé nedopraví (a rodiče je odvézt nemohou, protože se neuvolní z práce), navštěvovat kroužek, který je baví. Nabídka je celkem široká – pohybové hry, judo, street dance, hravé pokusy, můj počítač, legohraní, výtvarné hrátky, plavecká přípravka. A pokud bude zájem, jsou schopni nabídnout i dětskou jógu, kroužek vaření nebo kroužek příroda okolo nás.

"Děti, které se na vybraný kroužek přihlásí, vyzvedne každé úterý v určeném čase z družiny takzvaná „autobusová babička“ – dospělá osoba, která na děti v době přepravy dohlídne a bezpečně je doveze autobusem na kroužek a po kroužku zpět do družiny nebo předá rodičům," říká ředitelka Centra volného času Iveta Kameníková. Je to trošku náročnější na logistiku, autobus objíždí vesnice celkem třikrát a děti nastupují a vystupují dle přesného harmonogramu, ale stojí to za to. Loni takto kroužky navštěvovalo přes padesát dětí a spokojené byly nejen děti, ale také rodiče. Takže na základě této pozitivní zkušenosti Klub Zaškolák opět startuje a klubový autobus poprvé vyjíždí už v úterý 20. září.

Ze stránek Centra, ať víte, na co se těšit!

Provozovatelem CVČ je společnost Svět dětí na dlani s.r.o., založená v roce 2008, je to společnost nabízející program převážně pro rodiny s dětmi, jehož hlavní náplní jsou především kurzy plavání. Klientům nabízíme kvalitní odbornou výuku ve vlastních prostorách s bazény, které splňují nejpřísnější normy pro plavání dětí již od narození. 

Svoji činnost realizujeme na několika provozovnách:

ŘÍČANY

V Říčanech máme vlastní prostory na adrese Černokostelecká 2205, kde jsme původně v průmyslové hale zbudovali velmi komfortní prostor malého rodinného studia určeného pro plavání rodičů s dětmi do předškolního věku. V objektu máme k dispozici dva bazény - jeden je určen pro individuální lekce plavání dětí do pěti měsíců a druhý je pro malopočetné skupinky dětí od šesti měsíců v doprovodu rodičů. Větší bazén je naplněn vodou o teplotě 30 °C a splňuje všechny náležitosti k plavání dětí tohoto věku. Součástí studia jsou odpovídající šatny a zázemí pro pohodlný pobyt před i po vlastní lekci plavání. Navíc je zde příjemná minikavárna poskytující drobné občerstvení pro dospělé i děti. Ve vyvýšeném patře jsou zbudovány čtyři menší místnosti, které slouží jako herna, odpočívárna, učebna a tělocvična. Z prosklené herny je krásný výhled na bazén pro doprovázející osoby.

V roce 2013 jsme vyhráli výběrové řízení na provozování Plavecké školy Na Fialce, kde od 1. 9. 2014 poskytujeme plavecké kurzy pro děti od cca 5 let až po dospělé. Součástí naší činnosti jsou také plavecké kurzy pro ZŠ a MŠ. Kurzy probíhají v bazénu s délkou dráhy 25 m a s teplotou vody 28 °C. Pro výuku dětí i dospělých máme nadstandardní vybavení plaveckými pomůckami.

V Říčanech jsme také založili úspěšný závodní plavecký klub nesoucí název PLAF. Klub má 20 členů, s kterými se aktivně zúčastňuje plaveckých závodů.