Rande, seznámení, tanec i pro to si chodíme na diskotéku

Účast byla hojná
Zobrazit fotogalerii (12)
 

Hotel Týnec, místo plné historie a zajímavostí. V devadesátých letech tady probíhala diskotéka každý týden. Dneska se podařilo tradici částečně obnovit.

Naše návštěva

Redakce ČtiDoma.cz se do Týnce nad Sázavou dostala v sobotu 12. března. Diskotéku tady obnovili loni. Původně se měl pořádat večírek pro zaměstnance, ale nakonec z toho byla akce, o kterou měla veřejnost velký zájem. Na podzim proběhla další, tenkrát spojená s masopustem.

V trochu komornějším duchu místní slavili i Silvestr. V tomto případě šlo o oslavu komornější. Mělo přijít kolem 150 lidí. Námi navštívená akce měla účast hojnou. V půl deváté, kdy se začínalo hrát, to ještě nebylo nic závratného. O chvíli později se začal zaplňovat parket i ochozy.

Co se hraje

Odcházíme před půl jedenáctou, a to už většina přítomných „paří“ na známé hity let osmdesátých a devadesátých. Prostor je v době diskotéky prohlášen za kuřácký, proto tady nechybí ani hasiči, kteří dbají na požární ochranu.

Čtěte také: Boj za svobodu Tibetu. Názory starostů z okolí

Naše hodnocení

V hotelu i na akci točí Staropramen, dále máte na výběr nejrůznější další alko i nealko. K snědku můžete zakousnout třeba párek v rohlíku za 25 korun. Nejzajímavější je střet generací, kdy potkáte jak pamětníky, kteří zažili zlatou éru diskotéky, tak lidi kolem šestnácti let. Další podobná akce proběhne opět na podzim.

Historické okénko

Hotel Týnec má bohatou historii. V devadesátých letech 18. století byste zde našli manufakturu na kameninu. Ta nejdříve fungovala v areálu týneckého hradu a později, roku 1812, byla z důvodu rozšíření výroby postavena jednopatrová budova. O padesát let později ale zůstala bez využití. Budovu na hotel přestavili na přelomu 19. a 20. století.

A co místní diskotéka?

Diskotéka tady doslova frčela v devadesátých letech minulého století. Průvody lidí se valily po mostě směrem od vlakového nádraží. Jezdili sem plné vlaky z Prahy, ale i z Benešova a návštěvnost byla tedy obrovská.

Čtěte také: Rekonstrukce nádraží v Týnci způsobí výluky vlaků

Klíčová slova: