V Měšicích plavou pro dobrou věc! Připojte se už tuto sobotu

Zaplavete si i vy?
 

V sobotu 15. října můžete spojit zálibu v plavání s podporou dobré věci. Společnost Svět dětí na dlani v Centru volného času v Měšicích, která se kromě jiného věnuje výuce plavání dětí téměř od narození, se rozhodla podpořit akci „Plaveme prsa“.

Osvětovou kampaň BreastHealthDay vyhlašuje každoročně 15. října mezinárodní koalice Europa Donna, jejíž členem je i česká Aliance žen s rakovinou prsu. V kampani se připomíná význam životního stylu pro zachování zdraví a pro prevenci nádoru prsu a také důležitá role včasného odhalení nádoru v boji proti rakovině prsu. Tato kampaň vrcholí konkrétními aktivitami v jednotlivých členských zemích koalice Europa Donna.

Co ještě nabízí v Centru volného času? Nemáte čas vozit děti na kroužky? Zkuste Záškoláka!

Česká Aliance žen s rakovinou prsu se v roce 2016 již pošesté připojuje k aktivitám spojeným se Dnem pro zdravá prsa celostátní akcí pro své pacientské organizace i pro veřejnost se symbolickým názvem "Plaveme prsa". Smyslem této akce je upozornit na dobrou prognózu v případě včasné léčby zhoubného nádoru prsu, na možnosti kvalitního života vyléčených žen a na význam podpory v průběhu léčby i po ní. Letos akce proběhne na 11 místech v ČR (zúčastní se 13 pacientských organizací Aliance žen) a další 4 pacientské organizace Aliance, které nemají možnost bazénu, se k projektu připojí jiným preventivním programem.

„My jsme připravili celkem čtyři akce,“ říká ředitelka Světa dětí na dlani Vlaďka Lipovská.  „Provozujeme Plaveckou školu Na Fialce v Říčanech, kde probíhá výuka plavání pro větší děti a dospělé, a plavecké kurzy poskytujeme i v plaveckém bazénu v Brandýse nad Labem. V těchto „velkých“ bazénech jsme připravili dvě štafety pro dospěláky - každý jednotlivec má odplavat alespoň 100 m. Celková naplavaná vzdálenost se sčítá.

Plavecké kurzy pro malé děti nabízíme v našich bazénech ve Světě dětí na dlani v Říčanech a v Centru volného času v Měšicích. Malé děti u nás neučíme plavat prsa, a tak pro maminku poplavou naučenými plaveckými způsoby ať již samostatně, či s dopomocí plaveckých pomůcek. Každé zúčastněné dítko si domů odnese pamětní placku s logem akce a pro maminku získá sponku do vlasů s růžovou mašličkou, která je symbolem celé kampaně.

Celou akci je možné také podpořit nákupem plaveckého příslušenství /čepice, ručník…/, které je připraveno speciálně pro tuto akci v růžové barvě s logem Plaveme prsa.

I malé děti umí v Říčanech a Měšicích motivovat k tomu, aby svou účastí přispěly. Proto připravili plavání přístupné veřejnosti. Děti mají vstup zdarma, dospělí zaplatí padesátikorunu. Každé dítě, které se štafety zúčastní, má jednou přeplavat bazén. Věří, že zapálené nejmenší plavce přijdou podpořit rodiče i prarodiče. A společnost Svět dětí na dlani zašle 50 % z vybraného vstupného z obou dětských bazénů na podporu této akce.

Více informací najdete na www.svetdetinadlani.cz a www.cvcmesice.cz