Krajským lídrem za hnutí starostů bude Vít Rakušan

Starosta Kolína Vít Rakušan
 

Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) má současného starostu Kolína nominovat za svého lídra do krajských voleb v roce 2016. Vít Rakušan to dnes oznámil na svém profilu na Facebooku.

Starostové a nezávislí (STAN) je české politické hnutí, zaměřené především na komunální politiku na úrovni obcí a krajů. Své zástupce má ale i v Poslanecké sněmovně, Senátu a Evropském parlamentu. (Wikipedia)

Je a zůstane Kolíňákem

"Chci předně říci, že rozhodně neopouštím Kolín. Narodil jsem se tady, žiji tady, nehodlám na tom nic měnit ani v budoucnu a v Kolíně nepřestanu být aktivní, dokud mi tělo a mysl budou sloužit," napsal Vít Rakušan.

Má silnou podporu

"Opravdu nechci, aby v české politice stále znovu a znovu vítězili lidé, jejichž veškerým programem je získání a udržení moci, osobního vlivu užívaného bez zábran a morálních limitů. Dalším důvodem je fakt, že mi svou podporu vyjádřilo přes 200 starostů ze Středočeského kraje!" uvedl Vít Rakušan.

Nestraník

Vít Rakušan se považuje za volnomyšlenkáře a nominace si váží také proto, že ho nikdo netlačí ke stranické příslušnosti. Do voleb chce jít s programem férového rozdělování financí obcím. Před nedávnem se zapojil do protestů proti nespravedlivému systému krajských dotací.

Za lepší život ve Středočeském kraji

"Dokázali jsme, že lze hospodařit bez dluhu a s veřejnými penězi nakládat dle jasných pravidel a s citem pro spravedlnost. ... A skutečně nechápu, proč má být Středočeský kraj (dle věrohodného šetření) spolu s Ústeckým krajem nejhorším místem pro život v celé ČR," napsal Vít Rakušan ve svém prohlášení.

Klíčová slova: