Pánové, trpíte nízkým sebevědomím? Tak dejte srst dolů

Zarostlé tělo už se dnes nenosí
 

Pánové, co si budeme povídat. Když byste kámošům v hospodě nebo na fotbale řekli, že chodíte do kosmetického salónu, asi by bylo na pár let o zábavu postaráno. Doba se však mění a chlapi se stále častěji chtějí zbavit své "srsti". Už to není ostuda. Spíš naopak, zarostlý chlap prostě není in. 

Ošetření pomocí IPL čili intenzivního pulsního světla (anglicky Intense Pulsed Light) je známé především ženám. V nadstandardně vybavených kosmetických salónech, které přístroj vlastní, však dobře vědí, že na IPL docházejí stále častěji muži. Vzhled a celková image začíná být i pro pány důležitá, což je jen dobře, že dámy?

Ukazuje se, že sebevědomí mužů bývá v mnoha případech pošramoceno kvůli nadměrnému ochlupení. To, co pro jednoho zní jako vtip, může být pro druhého velmi nepříjemná záležitost. Muži, kteří tímto problémem trpí, přiznávají, že je to velmi omezující. Ostatně v tomto se nijak neliší od žen. Tak jako se ženy, které se stydí za své tělo, vyhýbají v létě koupalištím, nadměrně ochlupení muži se neradi svlékají, ať už jde o sport, či zmíněný pobyt u vody. 

To, co bylo dřív považováno za známky mužnosti, je dnes společností vnímáno spíše negativně. "Asi ze všeho nejvíce muže trápí nadměrné ochlupení zad, hrudníku, třísel a pak také nohou," říká Alena Jirů, majitelka Kliniky krásy Anděl. Ta se IPL zabývá už třetím rokem a kromě mnoha předních českých modelek a významných zákaznic se na Klinice krásy Anděl nechávají trvale epilovat právě muži. 

"Současné trendy chloupkům příliš nepřejí. IPL je naprosto bezpečná metoda, která mužům pomáhá se chloupků zbavit natrvalo a obnovit si sebevědomí," dodává Alena Jirů. Ideální dobou, kdy na IPL vyrazit, je podzim nebo zima. Ošetření není nijak náročné. Samotné jednotlivé pulzy mohou být vnímány jako lehké štípnutí. Rozhodně však nejde o bolest. Vzhledem k šetrnosti metody IPL je možné odstranit ochlupení na jakékoliv části těla, proč se tedy dále trápit? 

Odstraňování chloupků však není žádnou novinkou posledních desetiletí. Již v období 4000-3000 let před naším letopočtem se používaly depilační přípravky obsahující arzen, nehašené vápno nebo třeba škrob. Ve starověkém Egyptě si základaly na holé pokožce nejenom ženy, ale i muži. V 17. století si pak třeba americké ženy spalovaly chloupky obklady s žíravinou. Dámy, jdete do toho?