Zázrak jménem zubní pasta: 5+1 tip, na co všechno se dá využít

Pasta vám nezajistí jen zářivý úsměv
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Když se na ni podíváte na stolečku v koupelně, tak vás nejspíš ani nenapadne, že má daleko více využití než jen čištění zubů. K čemu všemu tedy můžete využít takovou obyčejnou pastu na zuby?

Zubní pasta opravdu není jen věcí, která zajistí, že budete mít lesklé a krásně čisté zuby. Když v sobě totiž objevíte jistou dávku kreativity, tak vás mohou napadnout další zajímavá využití. Jestli vás doteď nic nenapadlo, nemusíte složitě pátrat. Zajímavé rady jsme pro vás připravili právě v tomto článku.

Vyčištění šperků

Máte doma staré šperky, třeba po prarodičích, které jsou špinavé a zanesené? Pak vám je zachrání právě pasta. K čištění šperků je třeba využít co nejvíce měkký kartáček, tudíž nějakého tvrďáka určitě nechte tam, odkud jste ho plánovali vzít. Po vyčištění stačí produkt vypláchnout a následně vyleštit hadříkem. 

Velmi silně zašpiněné věci pak nejprve namočte do roztoku pasty a chvíli je v něm nechte. Pozor ale na čištění perel. Ty pastou nikdy špíny nezbavíte, ba napak, zničíte je!

Zlepšení kvality nehtů

Jak parádně pasta funguje na vaše zuby, tak skvělá je i na jiné části těla, v tomto případě mluvíme o nehtech. Budou téměř dokonalé. Stačí si je pravidelně leštit. Po čase nebudete věřit svým očím, co místo svých původních nehtů na prstech uvidíte. Budou krásně zdravé a silné, dokonce se vám nebudou ani lámat.

VĚDĚLI JSTE, ŽE: V době, kdy ještě nebyla vynalezena tuba, se zubní pasta prodávala v zavařovacích sklenicích nebo keramických dózách?

Zbaví vás nepříjemného pachu rukou

Nemůžete se zbavit pachu česneku nebo ryby, kterou jste připravili k večeři? Pak sáhněte po pastě. Dané věci totiž přirozeně zanechávají na rukou nepříjemný odér a to je pro někoho, komu podáte ruku, poměrně dosti nepříjemný zážitek.

Přitom stačí, když exponované partie poctivě vydrhnete trochou pasty na zuby a okamžitě budete krásně vonět. Ano, sice trochu jako z reklamy na pastu na zuby, ale pořád lepší než jako rybí restaurace.

Poradí si se zatuchlým nádobím

Určitě to znáte. Když nádobí velmi často používáte v kombinaci s určitým druhem drinku či nápoje, postupně to dojde do takové fáze, že je po něm permanentně cítit. To platí samozřejmě i pro nové sklenice či nádoby. Přitom je řešení opět velmi jednoduché. Stačí nádobí pečlivě vydrhnout pastou zevnitř a máte vyhráno.

Zatočí s kolečky na nábytku

Ne každý je zvyklý dávat si pod skleničku s pitím podtácek, aby neušpinil nábytek. Pokládání drinků na dřevo či sklo je tak trochu typické pro většinu domácností. Bohužel pak vznikají na nábytku velmi nevzhledná kolečka, která mají tendenci rychle zaschnout a pak už s nimi nic moc neuděláte. Opět si ale můžete pomoci s pastou na zuby. Stačí ji nanést na kolečka měkkým hadrem a opět bude po problému.

Tipů, jak využít zubní pastu, je samozřejmě více. Velmi dobře se s ní například čistí zašpiněné boty. V každém případě je jasné, že její prvotní použití určitě nemusí být ve vaší domácnosti tím jediným. Ač to může vypadat všelijak, tak právě obyčejná pasta na zuby za pár korun za vás udělá mnoho práce.

Klíčová slova: