Operní diva Kalivodová se připravuje na dalšího potomka a vybavuje nový dům v Psárech

 

Měsíc do porodu již zbývá operní pěvkyni a sólistce Národního divadla Andree Kalivodové. S manželem Radkem se přestěhovali do nového domu a během vánočních svátků chystají rekonstrukci kuchyně. Co nejčastěji Andrea vaří a jak se chystá na Vánoce?

Vánoce jsou sice svátkem klidu, v rodině operní pěvkyně však je a určitě bude pořádně rušno. Důvod je jednoduchý. Každým dnem očekává narození druhého potomka. Přitom první mimčo byl pořádný cvalík. takže Andreu i teď zřejmě čeká pořádná šichta. Malý Adrian totiž vypadal, že v maminčině bříšku posiloval. 

Kalivodová s manželem Radkem Tögelem početí nechali na náhodě a podařilo se. Přesto těhotenství dlouho tajili, protože zpěvačka před časem už jednou potratila. Chtěli si tedy být naprosto jisti. Andrea zatím vše zvládá bez problémů, dokonce si až do konce roku naplánovala vystoupení. 

Ovšem "šílenství" v domácnosti manželů má ještě jeden důvod. Před časem se přestěhovali z Dolních Břežan do Psár u Prahy a postupně to tam dávají dohromady. "Teď je třeba na řadě kuchyně. Dávám přednost spotřebičům, které opravdu fungují a není nutné je hned po čtyřech letech měnit," zamýšlela se Kalivodová. 

A jak se vlastně umí v kuchyni ohánět? Prý to není špatné, i když se teď soustředí spíš na jednodušší jídla. "Nejčastěji vařím synovi těstoviny a skoro denně polévky," pochlubila se. Vánoční tabule bude u Kalivodové klasická, žádné experimenty se nechystají. "Na ty nás v tomhle neužije, máme rádi klasiku. Takže určitě budeme mít bramborový salát, buď klasický, nebo odlehčený."

Chybět samozřejmě nebude ani ryba. I když kapr to zřejmě nebude. "Pravda je, že kapr nám moc nechutná, takže připravujeme candáta nebo třeba tuňáka. A peču i vánoční cukroví. Letos se na Vánoce moc těšíme, Adrianek je zase větší a určitě si to moc užije," usmívala se Andrea, které těhotenství neuvěřitelně sluší.