Mělník PŘEDTÍM a POTOM vám vyrazí dech

Vize Mělníku v budoucnosti
 

Začátek roku je většinou dobou změn a velkých plánů. Stejně tak tomu je i v Mělníku, který plánuje další opravy, tentokrát na náměstí  Karla IV. Od 11. ledna si mohou obyvatelé Mělníka prohlédnout chystané úpravy na radnici.

Revitalizace náměstí Karla IV. má několik cílů. Projekt chce podpořit obchody, ale i kulturu a služby v okolí náměstí. Také by zde mělo vzniknout několik pasáží a parků. Neméně důležitým cílem je zkvalitnění dopravy, aby nerušila život na náměstí, a vyřešit otázku parkování. Centrum města se bude lépe propojovat s městskými okraji mimo jiné i za pomoci nové zeleně. 

Veřejná prezentace návrhu Revitalizace náměstí Karla IV. proběhne 11. ledna od 17.00 hodin na mělnické radnici. Prohlédnout si ji budete moct až do 25. ledna.
Takto vypadlo náměstí v historii.

Důležitým bodem bude zbourání budovy VVS (HOLD, Amerika), díky čemuž se uvolní prostor pro úplně nový pohled na náměstí. A nejen na ně. Rekonstrukce náměstí přinese vizi, kterou by se měl Mělník řídit i v dalších letech.

Cílem je zpříjemnění centra města pro pěší a tvorba zon, ve kterých se každý může zastavit a užít si prostor, aniž by měl pocit, že dělá něco nepatřičného. 

Takto náměstí vypadá teď.

Pokud vás zajímají detaily projektu, můžete se podívat na tyto stránky. Město i architekti se snaží vytvořit místo přátelské pro všechny obyvatele i turisty, proto prosí veřejnost, aby se k návrhu vyjádřila.