Sesuv skalního masivu v Radotíně, tuna kamení skončila na silnici

 

Tohle nemuselo skončit dobře! Sesuv půdy není žádná legrace, o čemž se přesvědčili i v Radotíně. Část skalního masivu o váze zhruba jedné tuny totiž skončila přímo na silnici. Naštěstí po vozovce v té době nikdo nejel. 

Nad silnicí vedoucí z Radotína do Zadní Kopaniny došlo k uvolnění části skalního masivu. Kameny se sesunuly přímo na silnici, největší měly hmotnost až jednu tunu. Úsek mezi Cikánkou a Maškovým mlýnem je proto uzavřen až do odvolání. Uzavírka je zajištěna a označena, provoz MHD je z uvedených důvodů zastaven. 

Dopravní značení je v obou směrech (od radotínské cementárny i od Zadní Kopaniny) osazeno. Na základě posouzení statika bude komunikace nadále v obou směrech úplně uzavřena, a to po dobu sanace svahu, kterou zajistí společnost Českomoravský cement. 

Linka 255 projíždí ulicí Na Cikánce až po zastávku Lomy, dále se vrací a objízdnou trasou přes Lochkov a Slivenec zajíždí do Zadní Kopaniny. Autobusové zastávky Cikánka a Maškův mlýn jsou zrušeny. Podle zjištění pracovníka ÚMČ Praha 16, který objízdnou trasu linky 255 otestoval, nabírají spoje této linky cca 10minutové zpoždění v obou směrech.