V Radotíně spadl do zmrzlé vody chlapec! Berounka není bezpečná

 

Prosíme, nevstupujte na led na Berounce v Radotíně. Není dostatečně pevný a hrozí tak nebezpečí. Ujistěte se, že o tomto nebezpečí ví hlavně děti! Snadno se může stát tragédie, ve čtvrtek k ní bylo hodně blízko. 

Teploty v celé republice svádějí k dovádění nejen na sněhu, ale i na ledu. Bohužel ne všude je však dostatečně pevný. Hlavně na řekách může snadno dojít k úrazu. To v tom lepším případě, v horším by to také mohlo skončit tragicky. Městská část Radotín varuje všechny, aby právě tam nikdo na Berounku nevstupoval.

Jeden příklad za všechny: Podle informací Davida Jandy, vedoucího okrskové služebny Městské policie hlavního města Prahy v Radotíně, se ve čtvrtek odpoledne u radotínské lávky propadl do ledové vody malý chlapec. Skupina několika dětí si hrála na místě, kde není dostatečně pevný led, ten pod šestiletým chlapcem praskl a dítě tak spadlo do Berounky. 

Policejní hlídku přivolali pozorní občané. Během několika minut strážníci dorazili a dítě odnesli do služebního vozidla a zavolali mamince malého školáka. Podle Jandy je chlapec v pořádku. Tentokrát to naštěstí skončilo dobře. Další lidé však takovou kliku mít nemusí.