Nejkrásnější náměstí: Tady mohou být právem pyšní

Model náměstí jako jedna z úspěšných variant architektonického návrhu
 

Nová nejhezčí náměstí ve Středočeském kraji? Víme, která to jsou! Náměstí musí plnit spoustu funkcí a je jen na konkrétních městech a obcích, jak se vypořádají s výchozími podmínkami. Důležité je také to, co od náměstí lidé očekávají a jak rekonstrukce náměstí zapadne do celku.

Náměstí města udává charakter. Správné náměstí by mělo být odrazem toho, čím město žije. Historie by se měla snoubit s novými řešeními. Trendem je rozšiřování klidových zón tak, aby mohli obyvatelé města užívat každý metr veřejného prostoru a cítili se v něm dobře. Náměstí ve Středočeském kraji se mají zelenat, být pohodlná, a to zejména pro pěší. Co potřebujete na náměstí vy?

Krása a užitkovost v Hostomicích
Hostomice jsou malým městem v berounském okrese. Přesto si zaslouží krásné náměstí. Podívejte se, jak krásně může vypadat Tyršovo náměstí v Hostomicích. Do návrhů je zapracován záměr využít stávajících budov pošty a hasičské zbrojnice tak, aby plnily nové funkce. Z hasičské zbrojnice by měla být městská hala a poštovní úřad by měl zvládat i doplňkové funkce občanské vybavenosti. 

Hostomice mají krásné náměstí

Prostor pro sport i relax v Mělníku
Mělník začne s bouráním ošklivé Ameriky. Pak jsou na řadě nová inovativní řešení. Veřejný prostor se zazelená a místo by měli dostat ti, kteří na náměstí budou hledat relax, ale i sportovní vyžití. V neposlední řadě projekt počítá i s dětmi, a to se cení. 

Projekt vypadá jako funkční. Co vy na to?

Nebušice a hledání nové funkce
Ideový urbanisticko-architektonický návrh počítá s novými potřebami lidí. Tento návrh řeší i území bývalého premonstrátského statku v Nebušicích. Co s prostorem ve stávajícím kontextu obce? V Nebušicích stále hledají odpověď. 

Jeden z povedených návrhů