Oprava komunikací v Úvalech zavalí obyvatele odpadem: Mají mít strach?

V Úvalech probíhá rekonstrukce silnice
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Rekonstrukce silnice I/12 v Úvalech v okrese Praha-východ je v plném proudu. Obyvatelé města z toho ale příliš nadšeni nejsou. Především pak ti, kteří žijí v Muchově ulici. Z čeho mají strach?

Oprava komunikací v Úvalech u Prahy začala. Podle našich informací se městu podařilo po dohodě se zástupci stavby získat zdarma poměrně velké množství materiálu, který následně poslouží k rekonstrukci úvalských ulic. 

Obyvatelé Muchovy ulice si pohodlí neužijí

Navážení zdarma získaného recyklátu bude velmi nepříjemnou záležitostí hlavně pro obyvatele z Muchovy ulice. Těm už se město dokonce na svých oficiálních stránkách předem omluvilo za nepohodlí a upozornilo na možné poškození silnic vlivem nájezdů nákladních vozidel. 

Samotné práce a rekonstrukce budou na území Úval trvat až do 2. května. Do té doby je třeba počítat s dopravními omezeními a kolonami.

"Navážet se bude rozdrcená obrusná vrstva živice, která následně poslouží coby materiál pro úpravu komunikací v Úvalech," uvedl starosta Petr Borecký. Navážení recyklátu samozřejmě znamená zvýšený provoz v této části města. Už nyní to způsobuje velké kolony a dopravní komplikace pro řidiče.

"V ulici Muchova může opravdu dojít k dočasnému nárůstu provozu náklaďáků, jedná se však o časově omezené období v dubnu. Pokud dojde k poškození komunikace, tak bude samozřejmě plnohodnotně opravena." 

Jenže to má háček. Zničená silnice se totiž nebude opravovat dříve, než dojde k dokončení výstavby kanalizace ve čtvrtích Hájovna, Nad Okrájkem a také v Horově ulici. Projekt kanalizace by se měl realizovat v tomto roce. V reálu to tedy může znamenat, že obyvatelé Muchovy ulice si kalich hořkosti vypijí až do dna.

"Jestli to udělají, stěhuju se. Na tyhle jejich hry nemám nervy. Šel jsem do Úval za klidem z Prahy. Nechci, aby to tu rozkopali stejně jako tam," rozčiluje se v jedné z internetových diskusí muž, který žije v obci teprve pár měsíců. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Snad ale zvítězí zdravý rozum.