Nabarvěte si vajíčka! Víme, jak udělat ty nejhezčí

Mějte ta nejhezčí!
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Tradiční velikonoční vajíčka jsou tak barevná jako jaro samo. Variant, jak na to jít, je několik. Zvolte si tu, která se vám nejvíce líbí a koresponduje s vaším časovým plánem. Cílem není být perfektní, ale originální. Vaše vajíčka se tak snadno nespletou s těmi, co vyrábí sousedka.

Největším současným trendem bohužel je kupovat si už hotová velikonoční vajíčka. Času je málo a hrát si s barvením vajíček se většině žen vůbec nechce. Hojně se využívají i čokoládová vajíčka. Jenže barvení vajíček je radost a o tu se právě nákupem ochuzujeme.

Možná si totiž představujete, že nad každým vajíčkem musíte strávit hodinu a stejně nebude tak krásné, jak byste si přáli. Ale jsou i možnosti, jak mít rychle hotová ta nejhezčí vajíčka v širém okolí! Jak na to?

Lakovaná vejce

Potřebujete jen vyfouknutá vejce, 2 až 3 laky na nehty, plastovou krabičku naplněnou vodou a špejli. Pár kapek z každého laku nalijte do vody. Promíchejte špejlí. Dbejte na to, aby se barvy moc nesmísily. Ponořte vejce do vody a kružte jím, dokud není pokryto barvou.Tradá, hotovo. Nechte uschnout. 

Batikovaná vejce

Potřebujete jen vejce natvrdo, potravinářské barvy, ocet, jedlou sodu, štětce, kalíšky, mísu nebo talíř a vodu. Smíchejte zhruba lžičku sody, pár lžic vody a barvivo. Konzistenci vytvořte dle libosti. Vezměte štětec a dejte se do malování. Barvivo můžete na vejce aplikovat i kapátkem. Nalijte ocet na špičku vejce a pozorujte sopečné erupce. Opakujte kroky 2 až 3 znovu a znovu. Nechte uschnout. Výhodou je, že to jde opravdu rychle a vajíčka vypadají krásně.

Gumičkovaná

Potřebujete jenom vejce, gumičky různých šířek, hrnec a potravinářské barvy. Klasicky byste vajíčka jen vařili v hrnci s barvou, ale když začnete se světlou barvou a spoustou gumiček, vyvaříte vejce nejdřív v jedné a pak v druhé tmavší barvě. Gumičky vytvoří překrásný geometrický efekt.

Bez barviv

Pokud nemáte koupené potravinářské barvy, můžete zkusit barvit vajíčka i tím, co máte po ruce! Naložte vajíčka na noc do silné černé kávy nebo červeného zelí! Budete překvapení krásnou barvou, kterou vykouzlí černý čaj. Svítivě růžová vajíčka dostanete, pokud necháte vajíčka na noc v nastrouhané červené řepě. Zajímavé je, když si pohrajete i s kořením a trochou vody - kurkuma barví vejce do žluta, skořice do oranžova.