Adrenalin, sport a zábava. To vše naleznete v lanovém centru Ořech

Zobrazit fotogalerii (5)
 

Vyzkoušejte si pohyb námořníků v ráhnoví lodi. Projděte si naučnou stezku včelínem. Protáhněte se na lezecké stěně.

Na dohled od pražských paneláků a na doslech od Pražského okruhu naleznete vesnici Ořech. Když už „nahlédnete do skořápky“, mezi řadou zdejších novostaveb spatříte tyčící se stožáry a také jakousi dřevostavbu, připomínající záď mořského korábu.

 

Přestože vám kontury stavby mohou připomenout velkou plachetnici, na Jadranu a ani nikde jinde byste se s ní plavit nemohli. Je to lanové centrum, které zájemcům nabízí pohyb na provazových žebřících, lezení po ráhnech i plno dalších překážek ve výšce 6 až 12 metrů. Pokud by vám to bylo málo, poškádlete adrenalin skokem na obří houpačce. „V první chvíli má každý skokan pocit, že padá volným pádem. Je ale pokaždé zachráněn následujícím zhoupnutím. Chce to na začátku trochu odvahy, ale pocity z překonání původního strachu a následného letu při houpání jsou fantastické“, podělil se o své zážitky provozovatel sportovně-poznávacího parku Vladimír Glaser.

 

Že se nechováte jako neřízená střela a před vstupem na atrakci si potřebujete být pořádně jistí sami sebou? Nezoufejte, i na tyto případy je v Ořechu pamatováno. Většinu překážek si můžete vyzkoušet i na druhé z přítomných „lodí“, kde vás od země bude dělit pouhých 30 až 50 centimetrů. Navíc před vstupem na hlavní atrakci absolvujete školení zkušeným instruktorem a vyzkoušíte si základní překážky, včetně jištění, těsně nad zemí. Až po tomto úspěšném testu můžete vyrazit do ráhnoví. Samostatně mohou šplhat děti od 10 let a výšky minimálně 150 centimetrů. Menší děti mohou lézt ve výškách v doprovodu dospělého, který je zajišťuje.

 

Pokud vám pohyb na lanech nestačil, můžete „prubnout“ i některou ze 12 horolezeckých cest, které jsou umístěny na stěnách zádě lodi. Svoji obratnost můžete projevit i v lezení přes převis.

 

Pro toho, kdo raději chodí po pevné zemi je ve sportovně-poznávácím parku připraven adventure golf. Projít se můžete i naučnou stezkou, na které „nasajete“ informace o včelách a práci včelařů.

 

Otevírací doba v Parku Ořech je každou sobotu a neděli od 14:00 do 19:00 hodin. Pokud vám tento termín nevyhovuje a přesto byste rádi Park navštívili, objednejte se na přiložených kontaktech.

 

 

Klíčová slova: