Dny plné architektury

Den architektury bude zahájen ve čtvrtek 1. října v Praze
 

Vydejte se na zdarma na procházku s architekty a teoretiky. Den Architektury se koná od 1. do 7. října také v Praze a několika středočeských městech.

Potrvá necelý týden

Krátce po Noci vědců tady máme další celorepublikový festival, a to Den Architektury. Akce se koná u příležitosti Světového dne architektury a letos proběhne její 5. ročník. Během festivalu jsou objevovány zajímavé stavby a potenciál veřejného prostoru.

Den architektury propaguje zájem o městské prostředí, jehož součástí je kvalitní zástavba.
Od roku 2011 festival pořádá občanské sdružení KRUH.
Koná se v téměř 50 městech po celé ČR. 

Zájemcům o bezprostřední a autentický zážitek s architekturou nabízí Den architektury spoustu akcí ve formě procházek, výprav a cyklojízd s achitekty, dále unikátní exkurze do jindy nepřístupných interiérů i workshopy pro děti a rodiče o architektuře a městském prostoru.

Témata festivalu

Program festivalu se zabývá řadou aktuálních témat. Jedním z nich je například necitlivé bourání staveb  bruselského stylu, dalším je revitalizace českých sídlišť ze 70. let. Festival architektury se dotkne také témat krajinářské architektury či vztahu vodních toků a města.

 

Caroline Bos je spoluzakladatelka UNStudia, významná holandská architektka a pedagožka. Její přednéška bude na téma Kontakty, sdílení vědomostí a zainteresované osoby v procesu územního plánování.

Zahájení

V Praze také proběhne unikátní filmová přehlídka dokumentů o architektuře. Festival zahájí v kině Světozor ve čtvrtek 1. října v 19:30 hodin přednáška Caroline Bos.

 

Kam vyrazit?