Břežanská škola se rozrostla o moderní pavilon

Jedna z nových učeben
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Byla dokončena výstavba nového pavilonu základní školy v Dolních Břežanech. Tím je navýšena kapacita z původních 440 na 702 žáků.

Investice byla v celkové výši 87,1 mil. Kč. Ze státního rozpočtu získala obec dotaci 60,8 mil. Kč.

Škola se konečně nadechne

Škola získala 17 nových moderních učeben, dva víceúčelové prostory pro školní družinu, prostorné šatny a potřebné zázemí pro učitele. „Díky novému pavilonu se škola konečně prostorově nadechne. Do pavilonu se v nejbližších dnech přesunou žáci 1. – 4. tříd. Nové školní prostory nám umožní od školního roku 2016/2017 otevřít třídy s rozšířenou výukou matematiky a přírodovědných oborů, dle zájmu rodičů pro 1. až 6. ročník. Tato specializace navazuje na dlouhodobou koncepci školy a souvisí také se směrem rozvoje dolnobřežanského regionu. Třídy s rozšířenou výukou budou otevřené i pro zájemce z okolních obcí. Momentálně hledáme učitele, kteří by měli zájem vést výuku v těchto třídách,“ říká Iva Fischerová, ředitelka základní školy v Dolních Břežanech.

Následovat bude tělocvična a sportoviště

„Výstavba školního pavilonu je součástí rozsáhlé investice, v rámci které byla vybudována také nová moderní školní jídelna a kuchyně, příjezdová komunikace ke škole a parkoviště. Doufáme, že se v následujících letech podaří celý školní areál dokončit, včetně tělocvičny, venkovních sportovišť a školního dvora,“ dodává Věslav Michalik.

Koncepční řešení

Po zvětšení školy mohly být otevřeny tři první třídy. Nový školní pavilon umožní přijmout všechny děti s trvalým bydlištěm v obci a výhledově i ze spádové oblasti. „Moje radost je o to větší, že se postupně daří problém nedostatečné kapacity řešit systémově pro všechny obce v zázemí velkých měst, protože prosazování systémového řešení jsem se věnoval od roku 2008. Doufám, že se problém nedostatečné kapacity v suburbanizovaných oblastech podaří vyřešit všude, kde je připravenost místních samospráv to řešit," vysvětluje starosta obce Věslav Michalik.

 

Klíčová slova: