Týnec nad Sázavou ocenil významné občany a dárce krve

Jiří Mlejnský přebírá ocenění od starosty Martina Kadrnožky
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Dne 23. října 2015  ve společenském sále radnice Týnec nad Sázavou převzali od zástupců města ocenění významní občané a dárci krve.

 

Jako významní občané byli oceněni za dlouhodobou činnost ve prospěch města pan Jiří Mlejnský a pan Jiří Pašek

Rozhovor s Jiřím Mlejnským, významným občanem Týnce nad Sázavou  O jeho vášni pro turistiku a lásce k přírodě jsme si povídali bezprostředně po slavnostním vyznamenání.
 "No mám z toho radost, ale jsem takovej zaraženej. Já to nedělal pro nějakou trachtaci. Právě jsem si říkal, že si to ani nezasloužím. Protože turistiku jsem dělal z toho titulu, že mě bavilo chodit po republice," říká skromně Jiří Mlejnský. 

Obětavý lékař

Jiří Pašek se narodil 11. 9. 1953. Jeho rodiče žili v Jílovém u Prahy. On působil jako lékař v Praze a v Kutné Hoře. Od roku 1987 pracoval jako závodní lékař v podniku Jawa v Týnci. Později a až dosud pracuje v místním pečovatelském domě. Svému povolání je zcela oddán a je ochotný přijet k pacientovi uprostřed noci. Pan Jiří Pašek se pro nemoc nemohl ocenění zúčastnit. 

Vyznamenaní dárci krve
Zlatý kříž 2. třídy za 120 odběrů získal Jaromír Kuchta. 
Zlatý kříž 3. třídy za 80 odběrů získal Oldřich Sládek. 
Zlatou medaily profesora Jánského za čtyřicet odběrů dostali: Jaroslav Heřman, Jaromír Kuchta, Blanka Štikarová, Miroslav Jenč, Robert Berka a Josef Souček. 

Stříbrnou madaili profesora Jánského za dvacet odběrů získali: Jaroslav Kypta, Jaroslav Kadlec, Alena Stožická, Machal Matoušek, Tomáš Orna a Josef Čížkovský.
Český červený kříž od roku 1960 vyjadřuje své uznání oceněním podle počtu bezpříspěkových odběrů.

"Darování krve je pro zdravého člověka tím nejmenším, ale zato tím nejvzácnějším darem, který může druhému člověku dát," řekl starosta Týnce Martin Kadrnožka.

Roman Haas a Miroslav Tauš

 

Hudba starých dobrých časů

Slavnostní famfáry a hudbu po celý průběh večer zajišťovalo duo hudebníků violoncellisty Romana Haase a kytaristy Miroslava Tauše. Jejich vystoupení neslo název "Na hudební vlně Rakousko-Uherska".

 

 

Všichni příchozí měli také mimořádnou příležitost shlédnout výstavu umělců Týnecka.

Zobrazit fotogalerii (15)

 

 

Klíčová slova: