Vyrovnají se i mnichovskému Bayernu

Už devátým vítězstvím v řadě překonali hráči Bayernu Mnichov bundesligový rekord
 

Sobotním vítězstvím měnil mnichovský Bayern už podruhé rekord nejvyšší německé fotbalové soutěže. Výhra 4:0 byla totiž desátou z deseti odehraných zápasů. Před šikovností hráčů z bavorské metropole se klaní celý svět...

Jenomže fotbalisté ze Sokola Sluhy, Sokola Senohraby a Sokola Čečelice na to mohou jen svorně reagovat: „No a co?“ Stejně jako hvězdy německého velkoklubu se mohou pochlubit naprosto totožnou zápasovou bilancí.

 

TJ Sokol Sluhy

Plány mužstva ze IV. A třídy okresu Praha - východ sahají o něco výše, než na konečné páté místo z loňské sezony. „Chceme skončit někde na špici soutěže. Avšak, pokud bychom drželi vedoucí pozici i v závěru ročníku, postupu o třídu výš se určitě bránit nebudeme. Zatím je ale moc brzo o tom uvažovat,“ bránil se přílišné euforii Pavel Mařík, vedoucí mužstva.

 

TJ Sokol Sluhy hraje IV. A třídu na Praze východ

 

Kde hledat příčiny vítězné jízdy? „Máme dva nové hráče, stopera a středního záložníka, kteří mají zkušenosti z vyšších soutěží. Kluci chodí pravidelně trénovat, podařilo se nám utužit hráčský kolektiv,“ vyjmenovává ingredience vítězného tažení vedoucí mužstva.

 

Protáhnout sérii už na jedenáct zápasů bez prohry se budou fotbalisté ze Sokola Sluhy snažit v sobotním domácím utkání proti Slušticím. „Spolehnout se můžeme na základnu fanoušků, která je bez ohledu na výsledky už tři, čtyři roky stejná,“ prozradil další z příčin výherní šňůry Pavel Mařík.

 

 

TJ Sokol Senohraby

Stejně jako pro hráče Sokola Sluhy nebyl ani pro fotbalisty Sokola Senohraby postup o soutěž výš hlavní prioritou předsezonních plánů. S desátým vítězstvím v řadě je tomu už ale maličko jinak. „O tom, že bychom mohli postoupit, jsme začali uvažovat až teď, po desátém odehraném zápase. Porazili jsme další tým z čela  tabulky a tím si utvořili už devítibodový náskok,“ prozradil aktuální informace z kabiny Tomáš Pancíř, trenér mužstva hrajícího III. B třídu na okrese Praha – východ.

 

Senohrabský fotbalový klub vznikl v roce 1928

 

„V týmu máme plno mladých kluků, které by postup do okresního přeboru herně posunul dál,“ přidává Tomáš Pancíř jeden z důvodů, proč boje o první příčku tabulky nevypustit. Zda-li právě mladý kolektiv nemůže podlehnout nátlaku z odpovědnosti a vydobytý náskok prohospodařit, se trenér mužstva nebojí. „O ně strach nemám. Nedělají si z ničeho příliš hlavu. Obavy mám spíš u těch starších kluků z týmu,“ dodává s lehkým úsměvem Tomáš Pancíř.

 

 

TJ Sokol Čečelice

Cestu za desátým vítězstvím v řadě započali hráči z Čečelic ostře. Už po jedenácti minutách hry vyhrávali nad domácími fotbalisty z Vysoké 2:0. V následujících minutách si vedení ještě pojistili a ze sobotního duelu odcházeli s výhrou o tři branky.

 

„Vyměnili jsme trenéra. Navíc teď kluci sami správně pochopili, že i ve čtvrté třídě je potřeba trénovat. Pomáhá nám také, že jsme faremním celkem sousedních Byšic, odkud si za nás chodí zahrát jejich hráči. Sehnali jsme i nového gólmana,“ informuje Josef Zeman o změnách v týmu, který po loňském sestupu nyní hraje IV. A třídu. „Naším cílem je, abychom se rychle vrátili zpět,“ dodává ještě sekretář oddílu.

 

Fotbalisté z Čečelic hrají IV. A třídu v okrese Mělník

 

Sobotní vítězství si nenechala ujít ani početná skupina čečelických fanoušků. „Na každý domácí zápas přijde i 80 až 100 lidí. Na venkovní utkání jich s týmem cestuje třeba i čtyřicítka. Pro kluky je to důležité. Jinak se jim hraje,“ dodává na závěr Josef Zeman.

Klíčová slova: