Dobrá zpráva pro řidiče na Kralupsku! Nebezpečný přechod bude osvětlen

Přechod focený bleskem... Vede z polní cesty do Veltrus
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Neosvětlený přechod u Veltrus byl noční můrou řidičů. Pomocí aplikace "Pomáhej pohybem" se podařilo našetřit potřebných 100 tisíc korun.

Sto tisíc za necelý měsíc

Již od poloviny října jste mohli podpořit projekt výstavby kvalitně označeného a bezpečného přechodu u Veltrus, který využívají cyklisté, chodci i turisté. Za necelý měsíc se nasbíral dostatek financí pomocí aplikace "Pomáhej pohybem" od Nadace ČEZ.

"Získaná cílová částka 100 tisíc Kč bude využita k výstavbě kvalitně značeného a bezpečného přechodu v rizikovém místě vedoucí z Douchovy ulice přes hlavní "teplickou" silnici č. 608/II. Toto místo je hojně využíváno chodci a cyklisty, místními občany i turisty," uvádí vedení města Veltrusy na svém facebooku.

 

Mohlo by vás zaujmout

 

Záznam z místa

Bezpečnější přechod, zpomalení provozu

Jedná se o hlavní komunikaci, kde je velký provoz. Neosvětlený přechod je tedy rizikový. "Tento přechod je spojovacím článkem mezi strachovskou cestou vedoucí z Veltrus i pojítkem se sousední zámeckou obcí Nelahozevsí. Obecně lze očekávat rostoucí trend ve frekvenci využívání tohoto přechodu turistů, jejichž počet roste," vysvětlují Veltrušané.

Po přechodu přecházejí také děti docházející do místní základní školy.

"Dalším efektem projektu bude zpomalení automobilového provozu na této komunikaci," dodávají Veltruští.

  • Budeme zjišťovat bližší informace.

 

Zprávy z okolí

Klíčová slova: