Bitva o první místo. Padali branky, nadávky i hráči

Utkání přihlížela necelá stovka diváků
 

Středočeská hokejová liga má nového průběžného lídra. Po výhře nad Jesenicí se do čela krajské soutěže mužů posunuli hokejisté SK Černošice.  

Páteční porážkou 1:5 hodil dosavadní „premiant“ tabulky z Příbrami rukavici svým dvěma pronásledovatelům. Na stadion do Velkých Popovic (kde HC Jesenice hraje svá domácí utkání) přijížděl druhý tým krajské ligy z Černošic.

 

Hosté se chopili vedení v sedmé minutě, kdy za záda jesenického brankáře Příhody nasměroval puk Jiří Loskot. Domácí drželi se soupeřem krok. Z několika šancí se ujala až střela Petra Zemánka ze 17. minuty, která přinesla vyrovnání. 1:1. Už první minuty úvodní třetiny ukázaly, že se budou obě mužstva prezentovat tvrdší hrou. „Hrálo se dnes ostřeji. Zápas byl dost vyhecovaný,“ uznal po jeho konci trenér černošického celku Luděk Záhorský.

Výhra ve Velkých Popovicích byla pro Černošice osmou z odehraných deseti utkání
Zobrazit fotogalerii (3)

Stejně jako první i druhé dějství hry přineslo velké množství šancí. Už zkraje třetiny se trefil nejproduktivnější černošický hráč Dominik Šalamoun, pro kterého to byl už devátý gól v sezoně. Vyrovnání přišlo z hokejky Romana Formánka pár minut před koncem druhé dvacetiminutovky. 2:2.

 

Třetinu daleko více poznamenalo zranění černošického Davida Sema, kterého po tvrdém střetu s protihráčem odnášeli z ledu na nosítkách. „David jel do nemocnice. Po celou dobu s námi komunikoval. Vypadá to na těžký otřes mozku,“ prozradil Luděk Záhorský. „Je mi líto, co se stalo. Doufám, že se hráč uzdraví,“ vracel se k momentu, po kterém byla hra asi na deset minut přerušena, trenér Jesenice Karel Čuřík. „Ještě mě mrzí, že nám za to začali soupeři nadávat. Náš hráč to neudělal schválně," upozorňoval Karel Čuřík.

 

Zápas se výsledkově začal lámat ve třetí třetině, kdy se nejprve ve 49. minutě trefil černošický Tomáš Jobek. 2:3. Průběžné vyrovnání domácím zajistil David Formánek o minutu později. Přestřelku z prostřední části třetiny završil černošický Vojtěch Urbančík, na jehož střelu z 51. minuty nenašli už domácí odpověď. Ti naopak ještě jednou inkasovali, poté co dvě minuty před koncem skóroval už podruhé v zápase Dominik Šalamoun.

 

HC Jesenice vs SK Černošice 3:5.

 

„Čekali jsme, že to bude bojovné utkání. Jesenice je velmi houževnatý soupeř. Dobře brání střední pásmo, chytá jim dobře brankář,“ vysekl soupeři poklonu trenér Černošic Luděk Záhorský. „Utkání jsme nezvládli. Soupeř byl vyspělejší, rychlejší. Černošice byly lepší v poli i před brankou. My jsme se jim v tomhle nevyrovnali,“ uvedl příčiny prohry svého týmu jesenický trenér Karel Čuřík.

 

Psali jsme také Může za újmu školáků s poleptanými plícemi rolba?

Poslední šance: Nechte vaší alej vyhrát

Mateřské centrum obsadila malá i velká strašidýlka

 

Klíčová slova: