Policie chce zamezit extrémistům ve zneužití svátku svobody

V pohotovosti budou pořádkové jednotky i kynologové a jízdní policie
 

Kvůli aktivitě extrémistických skupin i teroristickým útokům v Pařízi jsou zvýšena bezpečnostní opatření na
17. listopad 2015. Posílená ochrana bude na shromážděních v Praze i dalších regionech.

Extrémisté hrozí provokacemi

Policie ČR má informace o záměru skupin extrémistů využít svátek k provokaci. „Žádáme občany, aby se nenechávali vyprovokovat a účastnili se pouze poklidných a důstojných aktů, jejichž cílem je uctít Den boje za svobodu a demokracii, který si v dnešní době připomenutí rozhodně zaslouží,“ sdělil policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý. Podle dnešního vyjádření ministra vnitra Milana Chovanece je policie připravena proti extrémistům zasáhnout a ochránit své občany.

Zvýšený dohled

Policie ČR zapojí více svých lidí i kvůli útokům v Paříži. V pohotovosti budou pořádkové jednotky, operativci, kynologové i jízdní policisté. Zvýšený policejní dohled trvá na mezinárodních letištích či nádražích.

Teroristický útok není znám

„Podotýkám, že nejsou indicie, které by nasvědčovaly přípravě teroristického útoku v České republice. Nic ale nemůžeme podceňovat. Policie je v pohotovosti, žádný sebemenší signál si nemůžeme dovolit brát na lehkou váhu,“ uvedl policejní prezident. 

Sto strážníků v Praze

Městská policie Praha koordinuje postup s Policií ČR a podle sdělení Ireny Seifertové nasadí do ulic sto strážníků, dalších devadesát jich bude v pohotovosti jako záloha.

Klíčová slova: