Z Řípu se do Prahy povalí "koloběžci"

Z Řípu do Prahy poběží/pojede téměř 150 párů
Zobrazit fotogalerii (2)
 

"Jediný dokonale genderově vyvážený závod v ČR" se po(kolo)běží z Řípu do Prahy. V čem je jedinečný?

Dva lidé a jedno kolo

24. ročník závodu Koloběh se uskuteční v sobotu 28. listopadu 2015. Na 50km trase se proběhne/projede přes několik středočeských obcí kolem 150 závodních dvojic.  Závodí se vždy v páru: žena a muž mají k dispozici 1 kolo, o které se střídají tak, že jeden běží a druhý jede na kole. Každý ze závodníků musí na celé trase uběhnout minimálně 10 kilometrů.

Pořadatelé slibují, že se jedná o závod, na který se dlouho vzpomíná. Trasa vede z Řípu, kde se startuje, do Prahy (ve fotogalerii) kolem Vraňan a Nových Ouholic, Nelahozevsi, města Kralupy nad Vltavou, kolem Dolan, Libčic, přes Roztoky až do Prahy.

Pohoštění v Nové Vsi

Poběží/pojede se i přes území Nové Vsi. "Nejrychlejší překonají 50 km za přibližně 3 hodiny. Trasa vede po červené značce, závodníci tedy projedou/proběhnou Vepřkem a Novými Ouholicemi. Start na Řípu je v 8:30, první závodníci budou tedy u nás už před půl desátou," uvádí starosta.

Okrašlovací spolek Nových Ouholic si pro závodníky připravil pohoštění v podobě čaje, vody a koláčů, které závodníkům nabídnou před zdravotním střediskem. "Závodníků je celkem 300, ale ti první proběhnou a nic nechtějí, podpora je třeba pro ty poslední. První lze očekávat v 9,15, poslední kolem 10,30," upřesnil Martin Exner.

Klíčová slova: