Mateřská centra se setkala v Dolních Břežanech

K přítomným také krátce pohovořil starosta Dolních Břežan Věslav Michalik
Zobrazit fotogalerii (4)
 

V Kulturním a informačním centru Dolní Břežany se uskutečnilo regionální setkání sítě mateřských center. 

Akce byla součástí projektu Rovné příležitosti v zaměstnání i v rodině, realizovaného za finanční podpory Úřadu vlády a Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů. Občerstvení připravil místní  seniorský spolek Senin. 

Hybatelé komunitního života

Program zahájila krajská koordinátorka Sítě mateřských center Linda Pačesová a po ní vystoupila ředitelka centra Břežánek Monika Žáková. Starosta Dolních Břežan Věslav Michalika, zdůraznil především, že spolky a neziskové organizace jsou hybateli komunitního života v obci. Vedoucí oddělení kultury a komunikace Dolních Břežan Lucie Vospělová představila činnost Kulturního a informačního centra a všechny provedla budovou.

Worshopy a užitečné informace

Následoval workshop Bourání bariér aneb jak se žije rodinám v obci Mgr. Rut Kolínské, zakladatelky Sítě mateřských center.  Renata Hlavešová z Místní akční skupiny Dolnobřežansko představila tzv. MAPy - místní akční plány vzdělávání, které pomáhají při žádostech o podporu ze strany samospráv či dotačních a operačních programů. Irena Přibylová, koordinátorka vzdělávání Sítě mateřských center, pohovořil o praktických informací bezpečnosti práce, provozních řádů, či seminářů. Program zakončila prohlídka mateřského centra Břežánek.

 

Klíčová slova: