Foto: Nelahozeveské Adventní slavnosti zlákaly tisíce lidí

Někteří stánkaři se na Adventní slavnosti rádi vrací jako třeba tento pán prodávající vánoční ozdoby
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Předvánoční atmosféra zámku Nelahozeves o víkendu byla lákavá. Přišlo sem několik tisíc lidí.

Hodně stánků, svařák, koledy, průvodci v kostýmech a spousta lidí na nádvoří i v zámeckých prostorách, na nádvoří, v prvním patře nebo v zámeckém sklepě... To vše jste mohli vidět
v areálu zámku Nelahozeves 21. a 22. listopadu.

Po zámku pobíhal zimní maskot, tedy Sněhulák, a radil zvědavcům. U stánků jste si mohli koupit šátky, ozdoby, občerstvení, ale také tu byli prodejci s adventními věnci a různými šperky.

Věděli jste, že nedaleko zámku v Nelahozevsi fungovala od roku 1926 výroba vánočních ozdob? Jejich výroba zde ovšem před několika lety skončila.

Manažerka Zdeňka Niklová řekla, že na zámek přišlo kolem 6 tisíc lidí. Velký zájem byl například o prohlídky zámku, které byly na rezervaci v ceně vstupného.
V doprovodném programu ovšem nechybělo divadelní představení nebo koncert.

 

Koncert v Rytířském sále

První adventní neděli se pod zámkem na návsi rozsvítí vánoční stromeček a následuje několik předvánočních akcí. Za zmínku stojí vánoční koncert Martiny Kociánové v Rytířském sále zámku, kterou pořádá obec Nelahozeves.

Soutěž o lístky
Stačí na mail kultura@nelahozeves.cz nebo doručte na Obecní úřad v Nelahozevsi  doručit správnou odpověď na tuto otázku: Kdo je autorem sochy Antonína Dvořáka v parku vedle skladatelova rodného domu? Vylosováni budou 3 výherci, kteří dostanou po dvou vstupenkách v hodnotě 200Kč.

Uzávěrka soutěže je v pátek 4.12.2015 ve 12 hodin. Následně budou na obecním úřadě vylosováni výherci a vzápětí budou o výhře informováni. Nezapomeňte na sebe nechat kontakt.

Malá nápověda: odpověď se dá naleznout přímo na zmíněné soše.

Vánoční koncert Martiny Kociánové na zámku Nelahozeves

08.12.2015 - 19:30

Nelahozeves - Máte- li chuť navštívit koncert a také rádi soutěžíte, zašlete na mail kultura@nelahozeves.cz nebo doručte na Obecní úřad v Nelahozevsi správnou odpověď na tuto otázku: Kdo je autorem sochy Antonína Dvořáka v parku vedle skladatelova rodného domu? Vylosováni budou 3 výherci, kteří dostanou po dvou...
Více o akci

Pozvánka: U "sousedů" se bude v sobotu 28. listopadu tvořit.

Adventní tvoření na zámku Veltrusy

28.11.2015 - 09:0017:00

Veltrusy -

 

Klíčová slova: