Nová éra Tomáše Řepky. Ve Štěchovicích bude asistentem trenéra

Ve Štěchovicích působí i bývalý góman Bohemians 1905 Radek Sňozík
 

Fotbalovému A mužstvu Štěchovic se ve skončené podzimní sezoně příliš nedařilo. Do jarní části vstoupí tým s novou trenérskou dvojicí.

Konec půlsezony přinesl změny ve vedení

 

Počátky štěchovického fotbalu sahají do roku 1924, kdy je tu zřízeno hřiště. Samotný klub vzniká až o dva roky později. Nejvyšší soutěž, která se kdy ve Štěchovicích hrála, je třetí fotbalová liga. Do té hráči místního FK TJ postoupili v roce 2012 a působí v ní dodnes. K nejslavnějším odchovancům povltavského klubu patří bývalý reprezentační trenér Josef Pešice.

Zisk 24 bodů stačí týmu z levého břehu Vltavy na šestnácté místo dvacetičlenné tabulky České fotbalové ligy. „Štěchovice předváděly dobrý fotbal. Chyběly góly a možná i zkušenost. Na 16. místo určitě nepatří. Doufám, že se to zlepší,“ dal se slyšet bývalý hráč týmu Miroslav Novák, který v současné době hájí barvy konkurenčního SK Zápy.

 

S podzimními výsledky nemohl být spokojený ani trenér Jiří Hruška, který na vlastní žádost z funkce odstoupil. Už o několik dní dříve bylo jasné, že na svém místě nebude ani dosavadní asistent trenéra Miroslav Mňuk. Ten nově vykonává funkci sportovního ředitele FK TJ Štěchovice.

 

Koho na uvolněné pozice?

 

Po dohodě s klubovým šéfem Martinem Ciencialou se novým koučem A mužstva stal Zbyněk Busta, známý svým trenérským angažmá u pražských Bohemians 1905. Na post asistenta byl jmenován Tomáš Řepka, který bude na podobné pozici působit vůbec poprvé. Bývalý fotbalový obránce vystřídal ve své kariéře kluby jako byla italská Fiorentina, anglický West Ham či pražská Sparta. Posledním působištěm nové trenérské dvojice byla však nedaleká Hvozdnice.

Klíčová slova: