Čerčany radostně očekávají Vánoce

Na adventní akci nechyběla čerčanská květinářka
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Nedělní adventní odpoledne se v Čerčanech navzdory dešti skvěle vydařilo. Při zpěvu dětí byli všichni dojatí, strom se rozzářil a pan farář přišel se svátečním slovem.

Stovky lidí neodradil déšť

Úvodní slovo pronesl starosta Martin Richter a přívítal všechny přítomné. V souvislosti s padajícím deštěm řekl, že jsme se asi ráno málo modlili. Počastí však neodradilo zástupy lidí z Čerčan i okolí, kteří zaplnili prostranství před nádražím, vychutnávali dobroty ze stánků a dobře se bavili.

Andělská zábava i pošta pro Ježíška

Následovalo vystoupení dětí čerčanské mateřské školy, které zazpívaly koledy a doprovodily je na foukací harmoniky a další nástroje. Mezi dětmi se proplétali dva andělé na chůdách a rozdávali slakosti. Písně Karla Gotta až k nerozeznání interpretoval zpěvák Kamil Emanuel Gott. Na zahradě za kulturním domem se děti mohly svést na konících.  Spousty balónků vzlétly k nebi s přáníčky pro Ježíška.

Sváteční slovo a rozsvícení stromu

Děti se báječně vydováděly při vystoupení sněhuláků ze souboru Petr Nedvěd a spol. Farář Petr Wagner si postesknul, že se sice všichni hlásí ke křesťanským hodnotám, ale na účasti při bohoslužbách se to bohužel moc neprojevuje. Po jeho slovu došlo na rozsvícení vánočního stromu. Dále vystoupily děti z čerčanské základní školy s koledami a po nich adventní odpoledne uzavřela skupina Bessoni. 

Klíčová slova: