Advent a Vánoce ve Vlastivědném muzeu Slaný

Muzeum najdete na Masarykově náměstí 159
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Vlastivědné muzeum si připravilo výstavu o tom, jak Vánoce slavili naši předci, několik  adventních koncertů a cestovatelskou přednášku.

Štědrej večer nastal…aneb Vánoce našich předků

V letošním předvánočním čase pracovníci Vlastivědného muzea ve Slaném připravili od úterka 1. prosince do čtvrtka 31. prosince ve výstavní síni muzea výstavu Štědrej večer nastal…

Originální instalace návštěvníkům představí české vánoční obyčeje s využitím autentických sbírkových předmětů spojených s Vánocemi a naším regionem. Přesto, že je výstava určena především dětem, jak její podtitul Vánoce našich předků napovídá, určitě si i dříve narození rádi zavzpomínají na Vánoce v době svého mládí.

Kladsko 2005 aneb Putování za ztraceným koutkem České země

Na programu Vlastivědného muzea ve Slaném je ve středu 2. prosince v 18 hodin v malé galerii přednáška Mgr. Zdeňka Víška a Viktora Čížka.

Přednáška dvou slánských cestovatelů nás zavede do míst, kde se po staletí mluvilo česky, a která ještě v 1. polovině 18. století byla součástí Českého království. Vyprávění je v pořadí již druhé, které Zdeněk Víšek a Viktor Čížek ze svých cest v malé galerii přednesou.

Vánoční koncerty v kapli Zasnoubení Panny Marie

V  kapli Zasnoubení Panny Marie proběhne série vánočních koncertů.

Každoročně představují své umění v předvánočním čase žáci slánských škol.

  • V úterý 8. prosince a ve středu 16. prosince v 17 hodin Základní umělecká škola,
  • v pátek 11. prosince v 16,30 hod. žáci 1. základní školy.
  • Vánoční koncerty ukončí dva Vánoční koncerty Simony Klímové a pěveckého souboru Consortium Camerale Slanense v sobotu 19. prosince v 17 a 19,30 hodin.

 

Vánoce na statku

V Národopisném muzeu Třebíz je ve dnech 7. - 17. prosince připraven adventní program pro děti. Akce je určena pro školní výpravy a je nutná předchozí rezervace. Bližší informace a objednávky: http://vanocenastatku.cz/

Klíčová slova: