Předčasný Ježíšek? Středočeši mají nový krizový portál

Stala se poblíž nehoda? Kde je dopravní uzávěra? Jaký má průtok řeka poblíž? To vše se můžete na portálu krizového řízení zjistit
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Středočeši dostali předčasný vánoční dárek, a to portál, kde mohou sledovat online například aktuální dopravní situaci v kraji i v Praze.

V úterý 1. prosince 2015 byl nově spuštěn Portál krizového řízení Středočeského kraje.

 

Dopravní info i havárie

Hejtman Miloš Petera objasnil, v čem krizový portál spočívá: „Zajistí službu jakéhosi centrálního informačního bodu kraje v oblasti krizového řízení pro veřejnost. Současně budou díky němu mezi sebou sdílet informace a data obce, orgány krizového řízení a složky IZS kraje, aby mohly plánovat přípravu kraje na řešení mimořádných událostí, jako jsou například povodně nebo sucha či závažné havárie průmyslových objektů skladujících nebezpečné látky apod. Jak všichni víme, povodně náš kraj v minulých letech značně potrápily a letos jsme zase bojovali s enormním suchem.“

 

Veřejná a neveřejná sekce

Portál vznikl v rámci projektu „Krajské služby eGovernmentu Středočeského kraje“, financovaného z Integrovaného operačního programu.

Portál je složen z veřejné sekce, kde budou poskytnuty aktuality o ohrožení, bezpečnostní situaci, vyhlášených krizových stavech a také dopravní situace na silnicích nebo záznamy z webkamer. Obce, orgány krizového řízení a složky IZS budou mít od 1. ledna možnost nahlížet do neveřejné sekce.

Krizový portál je zveřejněn na webu pkr.kr-stredocesky.cz. Bude postupně aktualizován a rozšiřován. Navazuje na existující web Středočeského kraje, které poskytly informace pouze v omezené míře a bez možnosti vzájemné komunikace.