Z Kolína na Mělník pojede retro vlak tažený lokomotivou Brejlovec

Dráha z Mělníku na Mšeno se opravovala přes rok
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Mšenská dráha opět žije! Dráha Mělník-Mšeno bude po více než roce znovu zprovozněna, a to od 13. prosince. K této příležitosti vyjede i retro vlak.

Mšenská dráha opět ožije

V neděli 13. prosince k příležitosti znovuotevření mšenské dráhy na železnici vyjede retrovlak s jídelním vozem tažený lokomotivou Brejlovec, kterou zapůjčila H + H stáj Kateřina.

Retrovlak urazí necelých 100 kilometrů. V 10:45 vyrazí z Kolína. Jede přes Poděbrady, Nymburk, Lysou nad Labem, Starou Boleslav, Všetaty, ve 12:06 přijede do Mělníka, odkud bude ve 12:26 pokračovat až do Mšena, kam dorazí po hodině jízdy.

Retro vlak - Mšenská dráha opět žije

13.12.2015 - 08:00

Mělnicko Mělník Všetaty -

Souprava vlaku bude tvořena třemi vozy řady Bc a jídelním vozem řady WR, kde bude připraveno bohaté občerstvení. Na jídelním lístku najdete guláš, klobásy i koláče, na čepu bude kácovské pivo i další nápoje. 

Lístky v rezervaci i na místě

Jízdenky se rezervují předem. Na trati Mělník - Mšeno (a zpět) lístky bude prodávat personál přímo ve vlaku. Jednosměrná jízdenka vyjde na 50 korun. Zpáteční jízdenka vyjde na 199 Kč. Děti do šesti let jedou zdarma, do 15 let mají poloviční slevu. V balíčku s občerstvením za 399 Kč máte nárok na guláš, klobásu a koláč. Občerstvení bude možné zakoupit i zvlášť.

Rezervace jízdenek je možná do 9. prosince, později se lze přihlásit na telefonním čísle 603 306 616. Kapacita vlaku je 130 cestujících, v případě zvýšeného zájmu bude navýšena.

Ve Mšeně a na Mělníku návštěvníky čeká hudební program a několik stánků. Na mšenském nádraží například zahraje "Revival Swing Band Praha".

Klíčová slova: