Muzeum v Jílovém povede archeoložka Šárka Juřinová

Mgr., Bc. Šárka Juřinová
 

Rada Středočeského kraje jmenovala do funkce ředitele Regionálního muzea v Jílovém u Prahy Šárku Juřinovou ze společnosti Archaia. Vedení se ujme 1. ledna 2016.

"Rada kraje na základě doporučení výběrové komise jmenovala 9. 11.  do pozice ředitelky muzea od 1. 1. 2016 vítězku výběrového řízení -  paní Mgr., Bc. Šárku Juřinovou. Do řízení se přihlásilo 13 zájemců," sdělil ČtiDoma.cz radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Šárka Juřinová se narodila 6. 5. 1974. Na Univerzitě Karlově získala titul bakalář z dějin křesťanství a titul magistr z pravěké a ranně středověké archeologie. Je specialistou archeologického výzkumu a správcem nálezových fondů v obecně prospěšné společnosti Archaia Praha.

Konec provizoria

Do této doby byl dočasně pověřen řízením historik PhDr. Jan Pokorný. Před ním byla čtyři roky dočasnou ředitelkou Šárka Alexa, kterou pověřil bývalý hejtman David Rath. Ta však musela z funkce odejít, protože byla odsouzena k dvouletému podmínečnému trestu za manipulaci výběrového řízení z doby, kdy vedla Středočeskou turistickou a informační službu.

Na začátek roku připravujeme s paní Šárkou Juřinovou rozhovor. 

Klíčová slova: