Benešovští policisté zadrželi silvestrovského lupiče při činu

Pachatel reagoval až na hrozbu střelnou zbraní
 

Již dříve trestaný recidivista se pokusil vyloupit obchodní dům ve Vnoučkově ulici. Policisté k jeho zadržení použili hrozbu střelnou zbraní. Nyní mu hrozí dva roky vězení. 

Na Silvestra krátce před půlnocí oznámili náhodní svědci  vloupání do obchodního domu. Hlídka nalezla rozbitou skleněnou výplň zadních dveří do pasáže domu.

Na výzvu nereagoval

"Vyzvali jej, aby vyšel ven a upustil od dalšího protiprávního jednání s výstrahou, že jinak bude použito donucovacích prostředků. Na to ale nereagoval, proto svoji výzvu důrazně zopakovali, tentokrát už s namířenými střelnými zbraněmi," popisuje akční situaci mluvčí policie Eva Stulíková.

Zalekl se střelných zbraní

Po druhé výzvě již byli policisté úspěšní a a když muž začal vylézat ven rozbitými dveřmi, znehybnili jej a spoutali. Nadýchal bezmála jedno promile alkoholu a byl umístěn do policejní cely.

Zkušený recidivista

Po vylustrování čtyřiačtyřicetiletého muže z Příbramska policisté zjistili, že se jedná o recidivistu, který strávil téměř půl svého života za mřížemi, a to i kvůli závažné trestné činnosti.

Do vězení se možná vrátí

Na místě činu totiž poškodil vstupní dveře, pokladnu, a odcizil mobilní telefon. Za to čelí podezření z trestného činu krádeže vloupáním a hrozí mu až dva roky odnětí svobody. V současné době je vyšetřován na svobodě. 

Klíčová slova: