Zázrak! Fenka se našla po týdnu hledání

Fenka Yuki
Zobrazit fotogalerii (5)
 

O silvestrovsých oslavách toho bylo řečeno víc než dost. Médii prošlo i několik kampaní za omezení petard a ohňostrojů. Zvířatům to opravdu vadí.

K zaběhnutí psa došlo o Silvestrovké noci. Pan Hřib s Yuki trávil večer na chatě ve středočeské obci Lensedly. Celé půlnoční "bombardování" přečkali v klidu, až těsně před jednou hodinou se fenka vyplašila."Když už byl všude v okolí víceméně klid, vyšli jsme před chatu. Bohužel v tu chvíli bouchlo něco v blízkém okolí a Yuki, která byla do té doby naprosto v klidu, se vyplašila a zaběhla do lesa," přibližuje majitel psa Jakub Hřib. S partou přátel šli ihned Yuki hledat, stejně jako následující den, nenašla se.

Začalo velké pátrání, obvolávání starostů, myslivců, vyvěšování plakátů a v neposlední řadě obepisování Facebookových skupin. Občas se sice někdo ozval, že fenku zahlédl, ale odchyt nebyl možný. Nešťastný majitel se s přáteli vydal opět zpátky do okolí chaty. Prohledávali kraj ve čtyřech autech, na místě strávili osm hodin, domů se vraceli plni zklamání, ani dnes se Yuki nepodařilo najít.

Už ztráceli naději, když se po týdnu ozval muž z Ondřejova, který tvrdil, že na zahradě sousední chaty zahlédl podobného psa. Pan Hřib ihned vyrazil na místo a opravdu tam byla-schovaná pod dřevníkem.

Nereagovala na volání, bála se. Při pokusu majitele, kdy jí nabízel granule z ruky, na něho agresivně vrčela. Po chvíli ale poznala svoji deku, nechala se sice ještě přemlouvat, nakonec však opustila úkryt a začala páníčka šťastně vítat. "Kdyby bylo možné, rádi bychom poděkovali všem, kteří nám v této těžké situaci pomohli," dodává Jakub Hřib.

Klíčová slova:
pes