Boj o účast v play-off vrcholí. Favorité si nemohou být ničím jistí

Poslední vzájemné měření sil vyznělo lépe pro Benešov, který vyhrál 9:4
 

Týden staré vítězství nad vedoucími Černošicemi posunulo hokejisty Velkých Popovic na druhou příčku krajské ligy. Do cesty na vrchol tabulky se jim postavil výsledkově rozjetý Benešov.

Přestože se oba celky nacházely na opačných koncích tabulky, hokejisté Velkých Popovic nečekali jednoduché utkání. „Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř. Naposledy jsme u nich dostali devět gólů,“ vzpomněl si na říjnový debakl 4:9 Zbyněk Kukačka, trenér domácího klubu HC Slavoj Velké Popovice.

 

Vyrovnaný začátek

 

Byli to hosté z Benešova, kdo vstoupil do zápasu aktivněji. Sérii zajímavých střeleckých pokusů však úspěšně mařil domácí brankář Lorenc. V největší šanci úvodních minut se ocitl benešovský Petr Janák, který se v čase 3:20, po úniku velkopopovické obraně, řítil sám na domácího gólmana. Ten další velkou šanci hostí zneškodnil svojí vyrážečkou.

 

Situace se opakovala o pouhou minutu později. Tehdy se benešovský útočník Kočí ubíral sám na brankáře Lorence, než byl zahákován jedním z domácích hokejistů. Puk z nařízeného trestného střílení skončil však opět pod výstrojí zkušeného ochránce domácí svatyně.

 

Karta se ale začala obracet. Po úvodním tlaku hostů se do útočných akcí začali tlačit i domácí hráči. Dosud největší šanci Velkých Popovic měl v deváté minutě Petr Culka, jehož střelu však úspěšně skryl do lapačky brankář Uhlík.

 

Přibližně po deseti odehraných minutách opadl počáteční nápor a hra se začala vyrovnávat. Třetina už pomalu spěla k bezbrankovému zakončení, když v čase 18:21 propálil velkopopovický Mikuláš Bícha gólmana Uhlíka střelou mezi betony. 1:0.

 

Po sobotní prohře se tým Velkých Popovic propadl z druhé na třetí pozici krajské ligy
Zobrazit fotogalerii (4)

 

Rozhodující druhá třetina

 

Stejně jako do úvodního, tak i do druhého dějství hry vstoupili lépe hosté. Zkraje třetiny se ve slibných šancích ocitl benešovský David Starec. Po závaru před bránou domácích však nedokázal gólmana Lorence překonat ani nadvakrát. Chuť si hostující útočník spravil ve 25. minutě. Tvrdou střelu od modré čáry dokázala zastavit až síť velkopopovické branky. 1:1.

 

Hosté v utkání dál herně dominovali. Otočit průběžný výsledek zápasu na 1:2 se ve 30. minutě podařilo Ondřejovi Fedoročkovi. Na střelu pod břevno neměl brankář sebemenší nárok.   

 

Zle mohlo být s domácími ve 34. minutě duelu, ve které odolávaly 43 vteřin dlouhému dvojnásobnému oslabení. Ani v dalších momentech početní nevýhody nepustil gólman Lorenc puk za svá záda a ve dvou minutách benešovské přesilovky si připsal čtyři úspěšné zákroky.

 

Jinak tomu bylo už na sklonku 36. minuty. Tehdy benešovský Tadeáš Kočí nahodil puk na ujíždějícího Petra Janáka, který se chopil „vhozené rukavice“ a nádhernou šanci úspěšně proměnil. 1:3.

 

Demolice velkopopovické sestavy pokračovala. Pouhých 14 vteřin před koncem prostřední dvacetiminutovky dovršil gólový výčet hostů Ondřej Sládek. Ten se jako první zorientoval ve vzniklé skrumáži v popovickém brankovišti a po ostré ráně měnil dosavadní skóre utkání na 1:4.

 

Domácí prostředí body nepřineslo

 

Zatímco se druhá třetina odehrávala zcela podle režie hráčů Benešova, v poslední části hry převzali iniciativu domácí hokejisté. Z vytrvalého tlaku se ujala jen šance ze 43. minuty od Mikuláše Bíchy. Ten nahrávku z pravé strany kluziště od Martina Nejedlého zužitkoval tím nejlepším možným způsobem a svou druhou trefou v zápase naposledy upravil skóre utkání. HC Slavoj Velké Popovice  vs  HC Lev Benešov 2:4.

 

„Dojeli jsme na špatnou druhou třetinu, ve které soupeř otočil stav utkání. Vedení si už ve zbytku zápasu dokázal pohlídat. Benešov hrál účelově dobrou taktiku, která vycházela, a na kterou jsme už nebyli schopní reagovat. Po dobrém výkonu proti Černošicím jsme věřili, že rozhodne domácí prostředí a soupeře porazíme,“ zhodnotil utkání Zbyněk Kukačka, trenér Slavoje Velké Popovice.

 

„Těší nás, že jsme dokázali vyhrát na ledě Velkých Popovic, které byly favoritem utkání. Před vánočními svátky jsme neměli dobré výsledky. Teď hrajeme víc disciplinovaně, prezentujeme se náročným, fyzickým hokejem. Kluci začali hodně trénovat, což se nám i dnes podařilo zúročit,“ uvedl příčiny už třetího vítězství v řadě HC Lev Benešov asistent trenéra Ivan Bartůšek.

Klíčová slova: