V Livingstonu nepoznáte stres

Filozofií centra Livingston je individuální přístup a výuka dle principů Marie Montessori
 

Máte aktivní dítko a zkusili jste různé kroužky, ale stále cítíte, že to není to pravé ořechové? Ani samotnému dítěti se do kroužku mnohdy nechce? Navštivte zájmové centrum Livingston v Čakovicích. Zkušební lekce zdarma proběhnou již tutu sobotu.

Dítě si zde může vyzkoušet širokou škálu kroužků a ujasnit si, který z nich, nebo co vlastně by ho bavilo nejvíc. Paleta nabízených zájmových aktivit je vskutku pestrá, a to od pohybových, přes rozvojové, kreativní až třeba po hudební. Výběr je vždy a pouze na samotném dítěti, které si v ten den určí, do jakých a kolika z nich se za odpoledne zapojí.

Pod vedením zkušených a pro práci zapálených lektorů může každé dítě v sobě objevit třeba i své budoucí povolání umělce, sportovce, hudebníka, divadelníka, řemeslníka či něco zcela úplně jiného.

V zájmovém a aktivním centru Livingston preferují benevolentní přístup, kladou důraz na individualitu dětí a shodují se s pedagogikou Marie Montessori, jejíž principy výuky se snaží uplatnit v praxi. Svůj zájmový prostor zde naleznou i děti cizinců v podobě výuky češtiny.

Dětem je k dispozici plně vybavená tělocvična, kreativní dílna spojená s hernou, občerstvení, kuchyňka, deník k zapisování svých aktivit a dospělý, který jim vždy rád poradí a pomůže.

Koho by nebavilo hrát si a k tomu se ještě něco naučit.

Centrum Livingston nabízí také kurzy pro děti od 0 do šesti let. Na ně může navazovat cvičení dětí od čtyř měsíců, které má svá specifika. Dále například Montessori pracovna umožňující prohloubení spolupráce mezi rodičem a dítětem, zároveň však dítěti poskytuje dostatečnou samostatnost a podporuje motivaci k další činnosti.

Na své si přijdou i akčnější a méně posedné děti od čtyř měsíců s hudebním kurzem Yamaha. Milovníci Lega s věkem od 3 do 13 let mohou zavítat do kurzu Bricks 4 Kidz. S jeho pomocí si děti prohloubí obecné znalosti z oblasti vědy, techniky, strojírenství a dalších odvětví.

Zaujmout ty nejmenší bývá někdy to nejtěžší!

Za zmínku také stojí anglické programy pro nejmenší, a to Playgroup a English Day, přičemž Playgroup je dopolední program v angličtině, kde si děti hrají, zpívají, sportují či tvoří a při všech aktivitách je provází rodilá mluvčí. English Day je celodenní program od 8 do 17 hodin plně nahrazující pobyt ve školce, kdy výuku tvoří tým rodilé mluvčí a její česky mluvící asistentky.

Pro starší děti ve věku 6 – 15 let jsou také připraveny atraktivní zájmové činnosti. Mohou si vybrat ze základu tance, z kurzu Malý vědec, z Bubenické dílny pro děti, dále kurz Moderní šití a kreativní tvorba, trénink florbalu, latinské a společenské tance pod vedením Marka Dědíka, mistra České republiky i Slovenska, který tančil i v pořadu Stardance, a další kurzy.

V předškolním věku nesmí chybět logopedie. Tou, konkrétně logopedií s klinickou logopedkou Ester Lochmanovou, se centrum může pyšnit také. Návštěvy jsou možné dle individuálních možností dětí a rodičů.

Celý rok je zajímavě tematicky rozčleněn dle měsíců. Co měsíc, to jiné téma. Obohatit témata svými nápady mohou samozřejmě i děti samotné. Za pěkného počasí tráví děti čas a nabírají inspiraci také venku.

Nejbližší akce centra Livingston je Táta na rozthání - kurz pro zaměstnané tatínky aneb naučte se rozumně kombinovat práci, rodinu i své osobní potřeby, který proběhne 26. ledna od 18 do 21 hodin. Pravidelné akce se konají vždy v pondělí, ve středu a v pátek.

Travme svůj čas efektivně a naučme to taky naše děti. Čas je dnes skutečně drahý a v budoucnu by nám nějaká ta promarněná minuta mohla sakra scházet!