Tipy na lednové koncerty v Kralupech a okolí

Interpret Neznámý v Kralupech zahraje v pátek 22. ledna
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Věděli jste, že na Mělníku zahraje 4TET Jiřího Korna? V Kralupech a na Odolce se odehrají písničkářské večery. V Kralupech vystoupí Interpret neznámý v Ponorce a Lednový Underground se přesouvá do menšího prostoru.

Týden ve znamení akustické hudby

Písničkářský open mic Orfest se pravidelně koná v Odolené Vodě. Na open micu jsou vždy známí hosté, ale zároveň je tu prostor i pro hudebníky z publika. V pátek 15. ledna od 19 hodin v restauraci Dobré časy zahraje Vladimír Šunda, Pavel Obermajer s Annou Cibulkovou, Oxana Gogol, Ondřej Galuška, Trikolor. Své astrologické okénko tu bude mít také Jana Mašková. Na konci večera (22:00) se bude jamovat. "Jaké je vstupné? Kdo z vás by nebyl ochoten koupit muzikantům 2 piva? To je totiž výše symbolického vstupného, které je nižší, než někteří z vás dal v rámci dobrovolného vstupného. (48 Kč). Děti do 150 cm zdarma," uvádí pořadatelé. 

Martin Hejnák hraje v Kralupech každý rok

V sobotu 16. ledna se po pěti letech do kralupské Ametystové čajovny vrátí písničkář Martin Rous, bývalý rocker z kapely Sluníčko a skvělý kytarista. Jedná se o dvoukoncert. Dalším vystupujícím je bizarní a někdy i lehce undergroundový písničkář Martin Hejnák, který je původem Kralupák, který ve městě dělal v průběhu 90. let bytové koncerty. Před několika lety se z něj stal Kladeňák. Martin Hejnák v Kralupech koncertuje pravidelně. Vstupné je 50 Kč.

Martin Rous léta hrál na elektrickou kytaru, před pár lety přesedlal na akustiku a z rockera se stal písničkář

Martin Rous zahraje jako host Franty Vlčka také v Neratovicích. Franta Vlček pořádá

pravidelné 3/4 večery s hosty v domě Kněžny Emmy. Můžete si ho přijít poslechnout ve středu 20. ledna od 19 hodin.

 

Předposlední lednový víkend

V Kralupech v pátek 22. ledna večer zahraje kapela Interpret neznámý, a to v Hudebním baru Ponorka. 

O den později, 23. ledna, začne v Kralupech od 16 hodin Lednový underground. Vstupenky na LU 2016 jsou v předprodeji v Kulturním domě Vltava a na sekretariátu Dvořákova gymnázia v Kralupech nad Vltavou. V předprodeji budou vstupenky až do pátku 22. ledna za 150 Kč. Na místě budou stát vstupenky 200 Kč. Lístky pro děti stojí 50 Kč. Počet vstupenek je omezený, proto pořadatelé doporučují, abyste si je obstarali včas. Festival se přesunul do nových prostor, které patří DS Scéna. Proč? "Jsme pracovně i jinak velmi vytížení, a tak jsme původně chtěli letošní ročník úplně zrušit. Bylo nám ale líto tradici přerušit, a proto jsme se rozhodli pro tuto komorní verzi - která nakonec ale až tak komorní nebude: z prvotně plánovaných dvou koncertů teď bude koncertů šest a k tomu jedno divadlo," vysvětlila pořadatelka Soňa Čermáková.

A kdo se na letošním Lednovém Undergroundu představí? Studio DAMÚZA: Houpací pohádky (16.00 - 16.40 hodin), JS Revival, Markéta Aptová a Vocal Band, Terezie Palková, Ondřej Galuška a Marek Doubrava, Petr Váša a Fanda Holý, Jarda Svoboda.

 

Vyhlídky na únor a březen: 4TET a Spirituál Kvintet

4TET bude zanedlouho na Mělníku

V úterý 16. února na Mělníku vystupuje kapela 4TET s Jiřím Kornem. Koncert začne v 19.30 hod. a skončí ve 21 hodin. Vstupné je 550 Korun. Skupina byla založena z iniciativy Jiřího Korna v říjnu 2002. 

Ve Slaném se také koná pár koncertů. V pátek 26. února od 19.30 tu zahraje fenomenální houslista Jan Hrubý a skupina Kukulín i s hráčem na keltskou harfu Seanem Barrym, který pochází z Newcastlu v Anglii.

Na Spirituál Kvintet se můžete těšit v březnu. Koncert stálice naší hudební scény, která už 55 let těší posluchače spirituály, tradicionály, renesanční a barokní hudbou i lidovými písničkami proběhne ve čtvrtek 3. března od 19:30. Nejlevnější vstupné na stání je za 150 Kč, vstupenky na sezení seženete  250 a 230 korun. Hrají a zpívají: Jiří Tichota, Dušan Vančura, Zdena Tichotová, Veronika Součková, Jiří Cerha, Jiří Holoubek, Pavel Peroutka.

Klíčová slova: