Kradla peníze na poště, pak si vymyslela přepadení

Herny a kasina jsou rizikové zdravotně - gambleři často přijdou o všechno
 

Žena pracující na poště zpronevěřila desítky tisíc. Jako zástěrku si vymyslela loupežné přepadení. Kriminalisté na to brzy přišli.

Přepadení, které se nestalo

Třicetiletá žena pracující na poště v Dolním Slivně, což je cca 15 km od Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi, v pátek 8. ledna oznámila policistům loupežné přepadení pošty.

Zaměstnankyně pošty uvedla, že na ni mířil pistolí asi 40letý maskovaný muž a chtěl vydat hotovost do igelitového pytle, který měl s sebou.

Policisté hned po přijetí oznámení zahájili pátrací akci. Několik policejních jednotek, psovod a kriminalisté pročesávali okolí, sháněli svědky a shromažďovali stopy.

Výpověď ženy se kriminalistům nezdála důvěryhodná, proto začali pracovat s verzí, že si žena všechno vymyslela. Nemýlili se.

Podezřelá ze zpronevěry desítek tisíc

Nakonec vyšlo najevo, že tato žena je podezřelá ze zpronevěření několik desítek tisíc korun. Pravděpodobně postupně zcizovala z pokladny pošty peníze, které přijala od zákazníků a loupežné přepadení si vymyslela kvůli zakrytí svojí činnosti. Dotyčná by si mohla jít sednout až na dva roky za mříže.

Klíčová slova: