Velké Popovice hlásí před play-off útok na titul. O postupu nemluví

Velké Popovice (v černém) půjdou do play-off v roli vítěze základní části
 

Základní část je minulostí, o slovo se hlásí play-off. Krajská hokejová liga zná osmičku týmů, která si to rozdá o titul v nevyzpytatelné vyřazovací části. Nálepka největšího favorita náleží před startem čtvrtfinále Velkým Popovicím, které ovládly základní část s pětibodovým náskokem před druhými Černošicemi.

„Jsem určitě spokojený. Soutěž jsme vyhráli celkem s přehledem, navíc si myslím, že hokejově jsme byli opravdu nejlepší. Některé soupeře jsme dokázali převálcovat,“ přiznává trenér Velkých Popovic Zbyněk Kukačka, bývalý extraligový útočník Sparty a Karlových Varů. „Měli jsme ale i zápasy, které se nám úplně nepovedli. Hlavně obě utkání s Benešovem,“ dodává trojnásobný reprezentant.

Čtvrtfinále play-off Krajské ligy:
Velké Popovice – Benešov
Černošice – Jesenice
Rakovník - Vlašim
Mělník - Příbram
Hraje se na dva zápasy: 20. a 21. února.


A právě benešovský LEV bude čtvrtfinálovým soupeřem Slavoje na úvod play-off. „Budeme se muset pořádně připravit,“ uvědomuje si Kukačka. Jeho svěřenci sice prolétli základní části vcelku suverénně, ale to automaticky neznamená, že podobně hladce budou pocházet zrádnou vyřazovací částí.
 

„Play-off je opravdu o něčem jiném, platí to v každé soutěži. Soupeře můžete porazit, ale porážet ho je už složitější. Při konfrontaci v krátkém sledu se soupeři poznají a rozhodují maličkosti, momentální forma nebo výkon gólmana. A Benešov má výkonnost postavenou právě na výkonu brankáře. My to měli naopak, náš gólman tolik práce neměl, soupeře jsme dokázali přehrát směrem dopředu,“ doplňuje kouč Velkých Popovic, který v roce 1993 vybojoval se Spartou poslední federální titul.
 

Jesenice - Velké Popovice
Zobrazit fotogalerii (12)


Slavoj je bezpochyby největším aspirantem na celkové prvenství. Usiloval by ale v případě triumfu o postup do 2. ligy? „Soutěž chceme určitě vyhrát, ale co se týká postupu, musíme stát nohama na zemi. Teď by to Popovice finančně neutáhly. Tyhle dveře nám zatím zůstávají zavřené a volnou cestu bychom asi nechali jinému kadidátovi, který by o to skutečně stál,“ zdůraznil Kukačka.

Rozpis zápasů Slavoje:
sobota 20. února 17:00: Benešov – Velké Popovice
neděle 21. února 18:30: Velké Popovice – Benešov


Jednou by se ale rád dožil okamžiku, kdy by se v klubu sešel kvalitní hráčský kádr se sponzorem, který by uvolnil nějaké ty finanční prostředky. Účast v druhé lize je totiž z tohoto hlediska daleko náročnější než Krajská liga.


„Navíc se hrají dva zápasy týdně, máte o jeden trénink víc. Chlapy se musí kolikrát uvolňovat z práce, někteří hráči studují. Není to jednoduché,“ ví Kukačka. V jednom ohledu už by se ale Slavoj podle svého kouče v 2. lize neztratil – se současným kádrem. „Tak, jak je teď postavený, by podle mého názoru hrál střed tabulky,“ dodal někdejší útočník, který sbíral zkušenosti i v Kanadě a Německu.
 

Velké Popovice - Králův Dvůr
Klíčová slova: