Překvapení se nekonalo. Do semifinále postupují favorité

Po výhrách 3:2 a 5:2 postupují do semifinále hokejisté SK Černošice (ve žlutém)
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Sobota i neděle patřily play-off zápasům krajské hokejové ligy. Mělník, Velké Popovice a Černošice postupují, Benešov a Jesenice uznávají kvality soupeřů.

V Černošicích rozhodovala nešťastná branka

 

„Do utkání jsme vstoupili dobře. Dobře jsme bruslili, soupeř našemu tempu nestačil. Ve druhé třetině jsme však ve hře polevili, za což nás Jesenice okamžitě potrestala. Brankově se nám však podařilo odskočit a utkání dotáhnout do vítězného konce,“ shrnul uplynulých šedesát minut Luděk Záhorský, trenér SK Černošice. 

 

Černošičtí hráči si šli sednout na trestnou lavici pětkrát, hosté z Jesenice měli o jedno vyloučení víc

„Když jsme snížili na 2:1, soupeřem to otřáslo. Kdo ví, jak by celé utkání dopadlo, kdybychom neinkasovali tu nešťastnou třetí branku,“ vracel se ke zlomovému momentu utkání Karel Čuřík, trenér HC Jesenice. Tehdy se (19:26) dostal k puku černošický Ondřej Staněk. Jeho zblokovaná střela směřovala do protipohybu brankáře Příhody.

 

Další gól v utkání padl z dvojnásobné přesilovky Černošic, kdy se v čase 31:19 prosadil domácí Pavel Suchý. Jesenice kontrovala okamžitě. Už o jedenáct vteřin později snížil na průběžných 4:2 kapitán celku David Formánek. Byli to však domácí, kdo měl v rozhodujícím zápase poslední slovo. Deset minut před koncem zápasu upravil skóre černošický Vojtěch Urbančík. Ten se po víkendových výhrách 3:2 a 5:2 mohl radovat i z postupu svého celku do další fáze soutěže.  

 

Jesenice chce angažovat juniory z Popovic

 

Postřehy ze čtvrtfinále od trenérů Velkých Popovic, Benešova a Mělníku naleznete na Mělník postoupil na nájezdy. Pro Benešov skončila sezona                              

„Černošice jsou výkonnostně o kousek dál. V průběhu utkání si dokázali lépe poradit  na kotouči, hráči byli důraznější, rychlejší. My jsme se nedostali do tolika vyložených šancí. Výsledek utkání zhruba odpovídá,“ řekl smířeně Karel Čuřík.

 

Ten zároveň i doufá v příchod několika mladých posil. „Sezona byla velice těžká. Krátce před jejím začátkem jsme mohli počítat jen se šesti, sedmi hráči. Zbytek sestavy je u nás pouze na hostování. Tento nepoměr chceme změnit. Z popovické juniorky odejde hodně kluků a jen na některé z nich zbyde místo u prvního týmu. Ty ostatní se pokusíme oslovit,“ uvažuje o budoucím složení týmu trenér jesenických hokejistů.

Klíčová slova: