Podvyživený Pajda a dredatý George jsou novými svěřenci kralupského útulku

Voříšci George a Pajda jsou novými svěřenci kralupského útulku Lesan
 

Útulek Lesan má dva nové svěřence. Voříška George, kterého nalezli u silnice v Bašti minulý týden a také Pajdu, který se toulal po Kralupech nad Vltavou.

Georgův příběh

Pejsek George se několik dnů potuloval v okolí Baště. Odchytit ho bylo složité. Nakonec ho v pátek 19. února odchytili dva občané z Baště. Voříšek je nyní v útulku Lesan v Kralupech nad Vltavou.

Info o Georgovi
Pes, kříženec, pravděpodobný datum narození 2/2014, 7,9 kg, 39 cm. Byl odchycen v Bašti, kde se pohyboval delší dobu. Je hodný, čistotný, k lidem kontaktní, na vodítku chodí dobře. Vhodný do bytu i k domku se zahradou. Ostatních psů v kotcích si nevšímá.
George čeká úprava ve psím salónu
Zobrazit fotogalerii (5)

Na facebookové diskuzi jedna z komentujících psala, že je téměř jistě jejich. Jeli se na něho podívat, nicméně tato informace se nepotvrdila a George zůstává stále svěřencem kralupského útulku.

Někteří lidé se domnívali, že se jedná o stejného psa (jsou si velmi podobní), který skončil v záchytné stanici Lary v Hovorčovicích. Ani tato informace se nepotvrdila.

George v Kralupech na svého pána stále čeká. "Pes je to velmi mazlivý a společenský, hodně stojí o kontakt s člověkem a když nás vidí u kotců, tak se připomíná kňučením, ale když odejdeme, je v klidu," uvádí paní Dana Bočková. "Byl by skvělý společník pro lidi, kteří ocení těsnější vazbu s pejskem, třeba pro vitálnější důchodce nebo někoho, kdo chce doma společnost," dodává.

Pes je dredatý, proto ho čeká úprava srsti ve psím salónu, kde se ho ujme paní Marcela, která psy upravuje zadarmo. "Někdy je to řehole mnoha hodin, než rozčeše psu dredy, ona je nechce stříhat úplně nakrátko, tak dělá, co může," podotkla paní Bočková.

 

Nový svěřenec Pajda

Křížence většího vzrůstu odchytil v únoru zaměstnanec firmy Nowaco v Kralupech nad Vltavou. "Zřejmě ho sem nalákala vůně jídla, protože byl jistě nesmírně hladový. Má nejméně 11 kg podváhu," uvádí se na facebookovém profilu Útulku Lesan.

Info o Pajdovi
Jedná se o staršího psa či psa středního věku, který je hodně zanedbaný. Je to kříženec pravděpodobně anglického setra nebo zlatého retrívra. Pes dostal jméno Pajda.
Pajda je kříženec, pravděpodobně senior nebo pes středního věku
Zobrazit fotogalerii (6)

"Na levou zadní nohu špatně chodí a občas ho neunese. Čeká ho vyšetření u veterináře, ale nejspíš se bude jednat o zdravotní potíže z minulosti, protože levá noha je neosvalená a nepoužívá ji delší dobu," je napsáno na Facebooku.

Pes je kontaktní a umí dobře chodit na vodítku a ostatních psů v kotci si nevšímá. Nemá však čip ani jiné označení. Byl trpělivý i při čištění uší.