Podpořte svou neziskovku v Benešově

Jedním z finalistů je i projekt "Šatlava se otevírá" spolku Spolurádi
 

Finále Burzy filantropie začne 9. března od 14 hodin v Kulturním domě Karlov . Budou se tu prezentovat 4 projekty, které vyhrály v hlasování veřejnosti a donátorů. Přijďte fandit!

Komu dají donátoři své peníze?

„Z 8 veřejně prospěšných projektů vzešly z hlasování 4 finálové. Donátoři si však mohou vybrat k podpoře i ty, které nebudou prezentovat na burze, a podpořit je divokou kartu. S donátory jsme v úzkém kontaktu a vyjednáváme formu podpory. Ale jak jsme viděli na pilotní burze, osobní prezentace projektu je klíčová a tak se necháme překvapit, jak vše nakonec dopadne na samotné burze,“ říká Michaela Čapková z pořádajícího GLE o.p.s.

Rozvoj pro Benešov

„Na Burzu filantropie se velmi těšíme, neboť víme, že pomůže našim neziskovým organizacím, jejich klientům i občanům. Máme proto velkou radost, že se první středočeská Burza filantropie koná právě u nás v Benešově,“ informuje místostarostka Nataša Bruková.

Do finále postoupily tyto projekty:

  • Statek Vlčkovice – Spolu to zvládneme: Zážitkové víkendy pro rodiny ze sociálního bydlení, které jim pomohou na cestě životem.
  • Spolurádi – Šatlava se otevírá: Benešov se probouzí a ožívá v nově založeném komunitním centru Šatlava plném kulturních a volnočasových aktivit pro všechny.
  • CERPOS – Finanční gramotnost v praxi: Praktický nácvik hospodaření s penězi pro klienty Domu na půl cesty.
  • Rytmus Benešov – Vaříme s Rytmusem: Kurzy vaření pro lidi s mentálním postižením, po kterých hravě zvládnou samostatně připravit oblíbená jídla.

 

Podpořte svou neziskovku

Před akcí proběhne program pro školy a kulatý stůl na téma dobrovolnictví. Svoje oblíbené neziskovky můžete přijít podpořit. Zúčastněte se Burzy filantropie a svým potleskem dejte najevo, které projekty si podporu zaslouží.

O Burze filantropie jsme psali: Hlasujte pro dobročinné projekty v Benešově

 

Klíčová slova: